KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Michelle Obama'nın Organik Tarım Çiftliğine Konuk Oldu

23.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül, Michelle Obama'nın Organik Tarım Çiftliğine Konuk Oldu


Michelle Obama’nın, BM Genel Kurulu toplantılarına katılan heyet başkanlarının eşleri onuruna verdiği davete katılan Bayan Gül,Türk sofra kültürünün kıymetinin bilinmesi ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti.

Bayan Hayrünnisa Gül, ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın New York'ta BM Genel Kurulu toplantılarına katılan heyet başkanlarının eşleri onuruna verdiği davete katıldı.

Michelle Obama'nın davetiyle New York'a 40 km uzaklıktaki “Stone Barns” adlı organik tarım çiftliğine giden devlet ve hükümet başkanları eşleri, burada New York bölgesinden okullardan gelen çocuklarla birlikte çiftlik faaliyetlerine katıldı. Heyet başkanlarının eşleri böylece, organik tarım yapılan çiftlikte yapılan çalışmaları bizzat görme imkânı buldu.

BAYAN GÜL, MICHELLE OBAMA VE KIZLARINI TÜRKİYE’YE DAVET ETTİ

Michelle Obama daha sonra davetliler onuruna bir öğle yemeği verdi. Çiftlikte yetişen sebze ve meyvelerden hazırlanan yemekte Bayan Gül ve Michelle Obama yan yana oturup sohbet ettiler. Bayan Gül ve Bayan Obama, yemek sırasında çevreden eğitime farklı konularda konuştular. Sohbette, Michelle Obama, Gül ailesinin Harvard’da eğitimine yeni başlayan oğulları Mehmet Emre’den dolayı Bayan Gül’e tebriklerini sunarken, Bayan Gül de geçtiğimiz haftalarda İstanbul’da Türkiye ile oynanan final maçını kazanarak dünya şampiyonu olan Amerikan takımını tebrik etti. Bayan Gül, Michelle Obama ve kızlarını Türkiye’ye davet etti.

“SOFRA KÜLTÜRÜMÜZÜN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ”

Hayrünnisa Gül, ziyaretin ardından şunları söyledi: “Uzun zamandır kendi bahçemde organik tarım ile ilgileniyorum. Ankara ve İstanbul’da domates, biber gibi sebzelerin yanı sıra pek çok bitki türünü yetiştiriyorum. Bu ziyaret, hem kendi tecrübelerimi fark ettiğim, hem de yeni şeyler öğrendiğim bir ziyaret oldu. Amerika’nın gündeminde sağlıklı gıda ve organik tarım çok önemli bir yer tutuyor. Türkiye’de geleneksel sofra kültürünün varlığı en büyük şansımız. Bu sofra kültürünün kıymetini bilmemiz ve gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Çocuklarımız, bizim bildiğimiz geleneksel yemeklerimizi genç yaşlarda öğrenmeliler. Onlara bu eğitimi vermeliyiz. Bizim sofralarımızda olan yemekler, ilerde onların sofralarında da olmalı.”

Bayan Gül davetin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Columbia Üniversitesinde yaptığı konuşmayı izledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı