KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, New York'a Gitti

17.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler 65’inci Genel Kurulu genel görüşmeleri ve bu çerçevedeki Binyıl Kalkınma Hedefleri Zirvesi’ne katılmak üzere New York’a gitti.

TÜRKİYE’NİN BM GÜVENLİK KONSEYİ DÖNEM BAŞKANLIĞI

Cumhurbaşkanı Gül, hareketinden önce yaptığı basın açıklamasında, bu yılki Genel Kurul görüşmelerinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Dönem Başkanlığımıza tesadüf etmesi bakımından ülkemiz için ayrı bir önem taşıdığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu genel görüşmelerine iştirakimin ve bu kapsamda gerçekleştireceğim temasların, BM Güvenlik Konseyi’ne başkanlık ettiğimiz bu dönemde, uluslararası gündemde bulunan konulara ilişkin tutumlarımızın ve dış politikadaki önceliklerimizin en üst düzeyde uluslararası camianın dikkatine getirilmesi bakımından son derece yararlı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

BM GENEL KURULUNA HİTAP VE ZİRVE YÖNETİMİ

23 Eylül Perşembe günü BM Genel Kurulu’na hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün Barışı Koruma-Barışı İnşa alanındaki son gelişmeleri gözden geçirmek üzere düzenlenecek olan Devlet ve Hükümet Başkanları düzeyindeki BM Güvenlik Konseyi Zirve Toplantısı’nı da yönetecek.

Söz konusu toplantının, BM Güvenlik Konseyi Dönem Başkanlığımız çerçevesinde düzenleyeceğimiz ilk özel etkinlik olacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, BM Güvenlik Konseyi’nde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun başkanlık edeceği terörizm konulu tematik bir toplantı düzenleneceğini bildirdi.

GELECEK YIL İSTANBUL’DA BİR ZİRVE DAHA

Genel Kurul görüşmeleri öncesinde ise, Binyıl Kalkınma Hedefleri ve En Az Gelişmiş Ülkeler konulu etkinliğe de iştirak edeceğini, Binyıl Kalkınma Hedefleri doğrultusunda alınan mesafenin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenecek zirveye 20 Eylül'de hitap edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, 2011 yılında düzenlenecek müteakip En Az Gelişmiş Ülkeler Zirvesi’ne önümüzdeki yaz İstanbul’un ev sahipliği yapacağını kaydetti.

“COUNCİL ON FOREİGN RELATİONS”DA KONFERANS

New York temasları çerçevesinde çok sayıda yabancı Devlet ve Hükümet Başkanıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Columbia Üniversitesi’nde ve “Council on Foreign Relations” adlı düşünce kuruluşunda konferanslar verecek.

Ayrıca, New York Times gazetesinin yazı işleri heyeti ve “Wall Street Journal” gibi medya kuruluşları temsilcileriyle de bir araya gelerek, bu kuruluşlara mülakatlar verecek olan Cumhurbaşkanı Gül, ABD’de yaşayan Türk toplumu temsilcileriyle New York’ta, Türk akademisyenlerle de Boston’da buluşacak.

Cumhurbaşkanı Gül, 25 Eylül 2010 tarihinde ABD’den ayrılacak.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı