KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye Açlıkla Mücadelede Kararlıdır"

25.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye Açlıkla Mücadelede Kararlıdır"


Cumhurbaşkanı Gül, ABD`deki temasları çerçevesinde "Binyıl Kalkınma Hedefleri" Yüksek Düzeyli Toplantısı`nın açılış oturumuna, ardından "Fakirlik ve Açlık" temalı Yuvarlak Masa Toplantısı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, burada yaptığı konuşmada, BM Binyıl Kalkınma Hedeflerinin yürürlüğe konulmasının tüm dünya için çok önemli bir sınav olduğunu, bu yüzden bütün liderlerin görevlerini yapması gerektiğini ifade etti.

 

 

Dünya ülkelerinin gıda krizini ve yoksulluğu yenmedeki başarısının, dünyanın ortak güvenliğine katkıda bulunacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, açlık ve yoksullukla mücadelenin tarımsal üretimin arttırılması gibi bilinen tedbirleri içerdiğini belirterek, "Artık bu fikirleri güçlü bir siyasî iradeyle yerine getirme zamanıdır" dedi.

Türkiye`nin bu yönde büyük çabalarda bulunduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`nin insanî ve kalkınma yardımının yıllık 1 milyar doları geçtiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Gül, bu kapsamda Türkiye`nin Dünya Gıda Programı'nın (WFP) önemli bir donör ülkesi haline geldiğini belirterek, "Türk hükümetinin önümüzdeki üç yıl içinde Dünya Gıda Programı ve bunun gibi yardım programlarını desteklemek amacıyla elli milyon dolarlık bir stratejik fon oluşturmaya karar verdiğini açıklamaktan memnuniyet duyuyorum" dedi.

Türk hükümetinin, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi`nden (TİKA) küçük ve orta boy tarım işletmelerini destekleme gibi önlemler almasını istediğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Burada bir kez daha Türkiye`nin Binyıl Kalkınma Hedeflerine olan güçlü taahhüdünü ve açlıkla mücadeledeki kararlığını yinelemek isterim" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile BM Binası'nda bir araya geldi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Ali Babacan da bulundu.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı