KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türkiye İçin Bu Tarihî Zirveye Başkanlık Etmek Ayrıcalıktır"

23.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM Güvenlik Konseyi’nde başkanlık ettiği “'Barışı Koruma, Barışı İnşa” konulu zirve sonrasında basına açıklama yaptı.

Toplantının, konsey üyeleri arasında “son derece verimli ve yararlı bir görüş alışverişi” olduğuna inandığını bildiren Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye, bu tarihî zirveyi düzenlemekten ve başkanlık etmekten ayrıcalık duymaktadır” dedi.

“KONSEY, TUTARLI VE CESUR BİR VİZYON ÇİZDİ”

Bugünkü toplantının ve kabul edilen başkanlık açıklamasının, konseyin gelecek aylardaki ve yıllardaki çalışmalarına büyük katkıda bulunacağından emin olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, konseyin bugün “Önleyici diplomasi, barışı kurma, barışı koruma ve barışı inşa etme” araçlarından daha iyi faydalanma yönünde iradesini dile getirdiğini ve ayrıca bu yönde tutarlı ve cesur bir vizyon da çizdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin bugün kabul edilen iddialı gündemi aktif şekilde izleyeceğini belirterek, başkanlık açıklamasının da günümüzdeki güvenlik ortamının yeni sıkıntılarıyla mücadelede yeni ve güçlü bir ortaklığın altını çizdiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin uluslararası toplumda güvenilir ve aktif bir ortak olmaya devam edeceğini bildirdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı