KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türkiye'ye Uzakta Da Olsanız Hizmet Edebilirsiniz"

20.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkevi’nde Türk dernek temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Dernek temsilcileri ile görüşmesinde, 65. Dönem BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri sebebiyle bulunduğu New York'ta Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, her yıl olduğu gibi New York'ta yine Türk vatandaşlarıyla bir araya gelip, “hasret giderdiklerini” söyledi.

“SİZLER TÜRKİYE’NİN AYRI AYRI ELÇİLERİSİNİZ”

Türkevi’ndeki buluşmada ABD’de yaşayan Türk vatandaşlarına seslenen Cumhurbaşkanı Gül, “Sizler burada yaşayan vatandaşlarımız olarak hem burayı, hem Türkiye'yi en iyi şekilde biliyorsunuz ve buralarda aslında hepiniz ayrı ayrı bizim birer elçimizsiniz, ayrı ayrı Türkiye'nin buralardaki sesisiniz. O bakımdan sizlere tabii çok önem veriyoruz; sizin burada mutlu olmanız, başarılı olmanız, burada sizlerin daima ABD'de yerinizi almanızdan gerçekten gurur duyuyoruz” dedi.

TÜRKİYE İLE ABD ARASINDAKİ İLİŞKİLER

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin Türk dış politikasının da en temel unsurlarından biri olduğunu ve bu ilişkilere son derece önem verdiklerini belirterek, “Aynı önemi ABD’nin de verdiğinin en iyi göstergesi, ABD Başkanı Barack Obama'nın daha seçilir seçilmez ilk ziyaret ettiği ülkenin Türkiye olmasıdır” şeklinde konuştu.

ABD’DEKİ TÜRK VARLIĞININ ÖNEMİ

ABD’nin sadece kendi politikasıyla değil, dünya politikasıyla da ilgilenen bir ülke olduğu için bu ülkede alınan kararlar ve bazı önemli fikirlerin başka ülkelerde de son derece etkisi olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, buradan çıkacak kararları etkilemede, yönlendirmede ABD’deki Türk varlığının güçlü olmasının, dayanışma içerisinde olunmasının ve en Türkiye’nin iyi şekilde temsil edilmesinin önemine dikkat çekti.

“YAŞADIĞINIZ ÜLKENİN DE VATANDAŞI OLUN”

Cumhurbaşkanı Gül, ABD’de yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye yaptıkları ziyaretlerde kendileriyle görüşmeye önem verdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kez daha altını çizmek isterim, burada Türk vatandaşı olabilirsiniz, Amerikan vatandaşı olabilirsiniz; çifte vatandaşlık bizim yasalarımızda tabii ki meşrudur, buna önem de veriyoruz. Yurt dışındaki vatandaşlarımız, özellikle Avrupa’dakilere ‘Siz bulunduğunuz, yaşadığınız ülkenin de vatandaşı olun’ diyoruz ki yaşadığınız ülkede sistemin içerisine girebilin, sistemin içerisinde fikirleriniz, görüşleriniz dikkate alınabilsin ve yine yaşadığınız ülkede yönetimleri, parlamentoları, diğer önemli kuruluşları etkileyebilin. Bu açıdan ABD’de sizlerin çalışmaları, bir kez daha söylüyorum, Türkiye için çok değerlidir. Herkes Türkiye’ye uzakta da olsa hizmet edebilir, katkı verebilir, sizler bu katkınızı verirken burada Türk lobisi olarak en güzel şekilde, en aktif şekilde buranın usullerine en uygun şekilde ne kadar çok çalışırsanız, o kadar çok Türkiye'ye katkınız olur. Bu bir noktada sizin vicdanınızı da çok tatmin eder, çünkü zaman zaman vatan hasreti, uzakta olup da Türkiye’ye bir şey yapamama hissi hepimizde olmuştur. Ben de uzun süre yurt dışında bulunan kişi olarak bunu hissetmişimdir.”

TÜRK DERNEKLERİNİN SEVİNDİRİCİ KONUMU

Son yıllarda ABD’de birçok yeni Türk derneğinin faaliyete geçmesinin, dayanışma içerisinde olunmasının son derece sevindirici olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bu sayede ABD'deki Türk toplumunun artık Türkiye’deki haberleri son derece hızlı ve yakından takip ettiğini, Türkiye’nin gündemine hâkim olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının sonunda ABD’deki tüm Türk toplumuna selam ve sevgilerini iletti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı