KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Han Çadırı'nda

01.12.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Han Çadırı'nda


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AGİT Zirvesi için bulunduğu Astana'da bir Türk firması tarafından yapılan Han Çadırı'nı gezdi.

İçinde alışveriş merkezi, oyun ve eğlence alanıyla yüzme havuzu bulunan Han Çadırı'nı gezerken basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Han Çadırı'nı yapan firmanın adının Sembol olduğuna dikkati çekerek, ''Burası sembol yapılardan birisi'' dedi.

 

 

“ORTA ASYA'NIN EN GÖZDE YAPISI”

Cumhurbaşkanı Gül, Han Çadırı'nın açılışını Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile birlikte yaptıklarını hatırlatarak, ''Burayı bir sene içinde bitirdiler. Alışveriş merkezi ama, bu büyük mühendislik harikasını yapan bir Türk şirketi'' dedi. Han Çadırı'nın Astana'nın değil bütün Orta Asya'nın en gözde yapısı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, eksi 20 derece karlı havada insanların Han Çadırı'nda havuza girebildiğini söyledi.

“TÜRKİYE ADINA GURUR VERİCİ”

AGİT Zirvesi'nde konuk devlet başkanlarının, Astana'nın 10 yıllık gelişiminden övgüyle bahsederken kendisine, ''Buraları siz yapmışsınız'' dediklerini aktaran Cumhurbaşkanı Gül,  ''Ben de 'evet yüzde 90'ını biz yaptık' diyorum. Gurur verici bir şey'' dedi.

KAZAKİSTAN’IN GELİŞMESİ

Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan'ın yeni yeni gelişmekte olduğunu da belirterek, ülkede daha çok yapı yapılacağını, ondan sonra da çeşitlenmenin başlayacağını ifade etti. Astana'nın yeni bir başkent olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, ''Birkaç sene sonra burası birkaç milyon olduğunda bunlar az gelecek'' diye konuştu. Kazakistan'a sık geldiğini ve her gelişinde yeni şeyler gördüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, yeni eserlerin sahiplerinin Türkler olmasından gurur duyduğunu söyledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı