KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Ahıska Türkleri ile Buluştu

24.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Ahıska Türkleri ile Buluştu

 

Türkistan’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan’ın başkenti Astana’da bir grup Ahıska Türkü ile görüştü.

Astana’da konakladığı otelde, Kazakistan'da yaşayan bir grup Ahıska Türkü’nü kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Ahıska Türklerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Cumhurbaşkanı Gül, Ahıskalı Türklerin kendi yurtlarında yaşamalarına ilişkin talepleri karşısında, Türkiye’nin bu haklı davalarında Ahıska Türklerini her zaman desteklediğini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Anavatanına dönmek isteyenler konusunda yapılması gerekenler yapılıyor. Bundan sonra da yapılacak. Fakat bulunduğu yerde mutlu olan, ekonomik açıdan güçlü olan ve başarılı olanlar orada kalabilmelidir. Tüm Ahıskalıları bir yerde toplayalım diye bir düşünce olmaması lazım.”

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Kazakistan ziyaretine eşlik eden ve bu ülkede faaliyet gösteren Türk iş adamlarıyla bir araya geldi. İş adamlarının sorunlarını tek tek dinleyen Cumhurbaşkanı Gül, sorunların çözümü konusunda Kazak yetkililer ile görüşeceğini belirtti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı