KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Türk-Kazak Kardeşliği Bütün Dünyaya Örnek"

06.07.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Türk-Kazak Kardeşliği Bütün Dünyaya Örnek"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Astana`nın başkent ilân edilişinin 10. yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere gittiği Kazakistan`da Türk iş adamlarını kabul etti ve Türkiye`nin Astana Büyükelçiliği`ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, Türk-Kazak ilişkilerinin mükemmel seviyede devam ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, iki ülkenin her sahada güçlü bir şekilde birbirini desteklediğini belirterek, "Bunun bütün dünyaya ve Türk dünyasına örnek olmasını arzu ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Astana`nın başkent oluşunun 10. yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada da, Avrasya`nın önemli bir çekim merkezi haline gelen Astana`nın inşasında Kazakistan halkının yaratıcı gücüne Türk firmalarının ve iş gücünün de katılmış olmasından sevinç duyduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, "Başkentin siluetini oluşturan pek çok bina Türk-Kazak kardeşliği ve işbirliğinin göstergesi olarak yükseliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyareti sırasında Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahmanov, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile ayrı ayrı görüştü; Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile de bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Gül törenlerin ardından 6 Temmuz Pazar günü Ankara`ya döndü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı