KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Kazakistan`a Gitti

04.07.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Kazakistan`a Gitti


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Astana`nın başkent ilân edilmesinin 10. yıldönümü törenlerinin onur konuğu sıfatı ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev`in davetlisi olarak Kazakistan`a gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, Astana`ya hareketinden önce Esenboğa Havaalanı`nda yaptığı açıklamada, Kazakistan`ın, bağımsızlığını kazanmasından bu yana büyük bir ekonomik atılım gerçekleştirdiğini, genç ve modern başkent Astana`nın, hızla büyüyen Kazakistan`ın dinamizmini yansıttığını ifade etti.

Ziyaret sırasında, davetli diğer bölge liderleri ile bir araya gelerek, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretin Kazakistan ve bölge ülkeleri ile son dönemde hızla gelişen ilişkilerin daha da derinleştirilmesine vesile olacağını düşündüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretini 6 Temmuz 2008 Pazar günü tamamlayarak Ankara`ya dönecek.

Astana`ya hareketinden önce basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtta, herkesin ve tüm kurumların Türkiye`yi, içinde bulunduğu ortamdan en güçlü şekilde çıkarmak sorumluluğu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, bu konuda daha önce çalışmalar yürüttüğünü, bundan sonra da "millî menfaatleri gözeterek" çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı