KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan'da İş Yapan Türk İş Adamlarıyla Bir Araya Geldi

12.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Türkmenbaşı kentinde Türk iş adamlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, “Kardeş ülkemiz Türkmenistan’a samimi yardımda bulunmamız gerek. En iyi yardım buraların gelişmesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenbaşı şehrinde Türkmenistan'da iş yapan Türk iş adamlarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül yaptığı konuşmada, Türk iş adamlarının yurtdışında yaptığı işler ve yatırımlarından kendisinin ve Türkiye'nin büyük bir gurur duyduğunu ifade etti. Gerçekleştirdikleri görüşmeler sırasında, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov'un da, Türk iş adamlarını çok takdir ettiğini söylediğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, Berdimuhamedov'un, “Aşkaabat'ı Türk iş adamları yaptı, buradaki işlerin yüzde 90'ını Türk iş adamları yaptı, daha büyük projeleri de Türk iş adamları yapacak belki” dediğini belirtti.

 

 

“PROBLEMLER BÜYÜMEDEN ÇÖZÜLMELİ”

Cumhurbaşkanı Gül, birçok iş adamının, 1991 yılında siyasetçiler ve diplomatlardan önce Türkmenistan’a geldiğini ve fedakârlıklar yaparak, büyük işler yaptığını belirterek, “Bunların da kıymetini hem biz, hem Türkmenistan biliyor, bilmesi de lazım” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, büyük miktarda iş yaparken ister istemez bazı problemler oluştuğunu da belirterek, önemli olanın bu problemlerin büyümeden halledilmesi olduğunu aktardı.

“İNŞAAT DIŞINDA DA FAALİYET GÖSTERİN”

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un, İş Konseyi'nin faaliyetlerinden memnuniyet duyduğunu dile getirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un Türk iş adamlarından sadece inşaat sektöründen değil, başka sektörlerde de faaliyet göstermesini istediğini bildirdi.

“EN İYİ YARDIM BURALARIN GELİŞMESİDİR”

Cumhurbaşkanı Gül, İş Konseyi'nin daha etkin temaslar kurarak, Türk iş adamlarının dünyanın farklı yerlerinde yürüttüğü projeleri Türkmenistan'da uygulayabileceğini belirterek, “Projeleri biz geliştirebiliriz, örnekleri, Türkmenistan'ın lehine, çıkarına olacak projeleri biz geliştirip, sunabiliriz. Buralar sadece gaza dayalı ekonomi olarak devam edemez. Ben en samimi düşüncelerimi anlatırım, paylaşırım. Tecrübelerimizi anlatırım. Özelleştirme çalışmalarını, krizden nasıl çıktığımızı anlatırım. Bu çerçevede kardeş ülkemize samimi yardımda bulunmamız gerek. En iyi yardım buraların gelişmesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan'da iş yapan iş adamlarının kendisine ilettiği problemleri Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a ilettiğini belirterek, bu sorunların kısa sürede çözülebileceğine inandığını kaydetti.

Daha sonra Türkmenistan temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül Ankara'ya döndü. 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı