KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Türkiye'den Türkmenistan'ın Kalkınma Hamlesine Destek

27.08.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov için düzenlenen turizm konulu bilgilendirme toplantısına katıldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği tarafından, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin de iştirakiyle düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan`da Berdimuhamedov ile başlayan yeni dönemdeki büyük kalkınma hamlelerinin turizmi de kapsadığına işaret etti.

Avaza'dan Antalya'ya

Geçen yıl Türkmenistan ziyaretinde Hazar Denizi kıyısındaki Avaza Bölgesi`ni gezerken bölgenin Türk turizmcilerin deneyimlerinden yararlanarak, el birliğiyle yapılandırılabileceğini konuştuklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Türkmen Cumhurbaşkanını, hem Türk turizmcileriyle, girişimcileriyle görüşmesi, hem isteklerini, projelerini anlatması, hem de gelinen başarılı noktayı yerinde görmesi için Antalya'ya davet ettiğini kaydetti.

Türk İş Adamlarının Başarıları

Türk iş adamlarının, Türkmenistan Devlet Başkanı'nın taleplerine göre başarılı çalışmalar yapacağını ve bu başarıların Türkmenistan ve Türk halkı için hep iftihar vesilesi olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Kendisine çok teşekkür ediyorum. Böyle kısa da olsa, uğradılar. Dün akşam beraber güzel sohbet ettik, gece yarısına kadar. Bugün de şimdi, işte bu söylediğimiz konuları sizlerle paylaşacağız. Kendileri neler düşünüyor, bunları anlatacak. Tekrar kendisine ‘hoş geldin' diyorum. Burada misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi.

İki lider toplantının Antalya'nın turizm alanlarını incelemek ve baş başa bir görüşme gerçekleştirmek üzere tekne turuna çıktılar.

Türkmen Devlet Başkanı Onuruna Yemek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam da onuruna bir yemek verdiği Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile sohbet etmişti. İkili ilişkilere dair konuların da görüşüldüğü yemekte, başta turizm ve enerji olmak üzere pek çok konuda geniş bir ufuk turu yapılmış; Türkmen tarafı, Türkiye'nin turizm alanındaki tecrübelerinden faydalanmak konusundaki niyet ve iradesini belirtirken, Cumhurbaşkanı Gül, dost ve kardeş Türkmenistan'a her türlü desteğin memnuniyetle verileceğini söylemişti.

Görüşmelerde ayrıca, Türk iş adamlarının Türkmenistan'daki yatırımlarının ulaştığı aşama ve karşılaştıkları sorunlar da ele alınmıştı.

 

             

             

           

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı