KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'ün Türkmenistan Temasları

29.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül'ün Türkmenistan Temasları


Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov'un davetine icabetle çalışma ziyareti yapmak üzere Türkmenistan'a giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Öncülüğünde Üçlü Görüşme

Sabah saatlerinde konakladığı otelden ayrılmadan önce, Avaza Serbest Turizm Bölgesi ile ilgili bilgi alan ve bölgede yapılacak yatırımların maketlerini inceleyen Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Berdimuhammedov ve Aliyev'in dün gerçekleştirdikleri resmî görüşmeleri memnuniyetle izlediğini belirterek, "Bizim görüşmemiz de tüm Türk milletini eminim çok mutlu etmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ile Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov yaklaşık bir saat süren baş başa görüşmelerinin ardından, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Alivey'in katılımıyla üçlü görüşme gerçekleştirildi.

 

 

Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov'un Hazar Köşkü'nde verdiği öğle yemeğine katıldı.

Hazar Kıyısında Coşkulu Ortak Gösteri

Cumhurbaşkanı Gül öğle yemeğinin ardından Azerbaycan ve Türkmenistan cumhurbaşkanları ile birlikte, Azerî, Türkmen ve Türk sanatçıların ortak kültürel gösterisini izledi.

Hazar denizi kıyısındaki Avaza Serbest Turizm Bölgesinde bulunan Ruhiyet Köşkü'nde gerçekleştirilen ortak gösteri ve konser her üç cumhurbaşkanından ve izleyicilerden büyük alkış aldı.

Cumhurbaşkanı Gül Yurda Döndü

Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan ve Türkmenistan cumhurbaşkanlarıyla temaslarını tamamladıktan sonra, akşam saatlerinde Ankara'ya döndü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı