KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Türkmenistan'da

11.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Türkmenistan'da

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’un davetlisi olarak Türkmenistan’da bulunuyor.

Türkmenbaşı Uluslararası Havalimanı'na varışında Cumhurbaşkanı Gül’ü, Devlet Başkanı Berdimuhamedov resmî tören ile karşıladı. Daha sonra Havalimanı Büyük Şeref Salonu’nda her iki cumhurbaşkanı bir süre baş başa görüştü.

 

Karşılama
Avaza
Işık Gösterisi

 

 

 

CUMHURBAŞKANI GÜL’E, AVAZA ULUSAL TURİSTİK BÖLGESİ PROJE SUNUMU

Cumhurbaşkanı Gül'e Türkmenistan'da Hazar Denizi'nin kıyısına kurulan Avaza Ulusal Turistik Bölgesi'nin Geliştirilmesine İlişkin Proje'nin sunumu yapıldı.

 

 

Sunum sırasında Balkan Vilayet Valisi Satlyk Satlykow’un, maket üzerinde verdiği bilgiye göre, proje için Hazar Denizi'nin iki yakasından açılan kanallar, deniz kıyısında birleştirilerek 7 km. uzunluğuna ulaşan tek bir kanal haline getirildi. Türk firmalarının da görev aldığı projenin ilk aşaması kapsamında, çok sayıda çevre düzenlemesi ve otel yapıldı. İlk aşamasının maliyetinin yaklaşık 5 milyar dolara ulaşması beklenen projenin, ilerleyen aşamalarında Hazar Denizi içerisine karayla bağlantılı iki adacık oluşturulması planlanıyor.

Sunum sırasında Balkan Vilayet Valisi Satlykow'a projeye ilişkin sorular soran Cumhurbaşkanı Gül, “Burası da ikinci bir Antalya olsun. Daha da güzel olsun” dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL ONURUNA AKŞAM YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov’un onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı. Her iki cumhurbaşkanı yemeğin ardından, Avaza Ulusal Turistik Bölgesi'nde lazer ışıklı su gösterilerini izledi.

 

 

AVAZA TURİZM BÖLGESİ

Türkmenistan'ın Hazar kıyısındaki Türkmenbaşı şehri yakınında yer alan Avaza bölgesi, turizm, spor ve kongre imkânlarını bünyesinde barındıracak bir 'çekim merkezi' olarak tasarlanıyor.

Türk mimarların hazırladığı maket başında master plan çerçevesinde yürütülmekte olan çalışmalar hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül'e, kurulan bölgenin ulaşım, enerji ve su gibi altyapı özellikleri de tanıtıldı.

Son 3 yıl içinde tamamlanan çalışmalarla otellerin bir kısmının hizmete girdiği şehirde, pek çok benzeri otel, spor tesisi, kongre merkezi ve alışveriş merkezi de proje veya inşaat aşamasında bulunuyor. Projeler ve inşaatlarda Türk şirketleri aktif olarak yer alıyor.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı