KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Türk Cumhuriyetleri ile İlişkileri Çok Önemsiyorum"

28.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Türk Cumhuriyetleri ile İlişkileri Çok Önemsiyorum"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenbaşı Havaalanı'nda Türkmenistan Devlet Başkan Yardımcısı Muratgeldi Akmammedov ve Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Hüseyin Avni Bıçaklı tarafından karşılandı.

Karşılama sırasında Türkmen çocukları, Cumhurbaşkanı Gül'e Türkmen ekmeği ikram etti. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk iş adamlarıyla bir araya geldi. Toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilere büyük önem verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, 2009 yılının ilkbaharında Kırgızistan ve Tacikistan'a da gitmeye planladığını, Özbekistan ile ilişkileri geliştirmeyi de çok önemli bulduğunu ifade etti.

"Dostane İlişikiler İş Birliklerini Canlandıracaktır"

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yarın bir araya geleceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Bu dostane, kardeşçe ilişkiler şüphesiz ki hem siyasi iş birliğinin, hem ekonomik iş birliğinin, hem kültürel alandaki ilişkilerin daha da canlandırılmasını ve aynı zamanda bu bölgede, büyük ortak bölgesel projelerin düşünülmesini, faaliyete geçirilmesini ve bunların ülkelerin halklarının hizmetine sunulmasını sağlayacaktır" dedi.

 

 

"Türk İş Adamları Fedakârca Çalışıyor"

Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarına kavuşmasından sonra, Türk iş adamlarının bu ülkelerin gelişmesine yardımcı olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, kısa sürede yapılan ve dünyanın takdirini kazanan bu kalkınma hamlelerinde Türk iş adamlarının katkılarının da bu ülkelerin yöneticileri tarafından takdirle karşılandığını söyledi.

İş adamlarına, "Aynı milletiz ama ayrı ayrı devletlerimiz, ayrı ayrı hukuklarımız var. Dolayısıyla başka bir ülkede çalışırken, o ülkenin yöneticilerinin sizleri kabul etmesi ve takdir etmesi gerekiyor. Bu takdir olmasaydı bu güzel eserler de ortaya çıkmazdı. Sizlerin de fedakârlıklarınızı yakinen biliyorum. Sizler de buralarda bir ülkede iş yapan, para kazanan insan heyecanıyla değil, daha farklı duygularla çalıştınız. Karşılıklı sevgi ve anlayış sonucu ortaya çıkan başarı da hepimizin başarısıdır" diye seslenen Cumhurbaşkanı Gül'ün iş adamlarıyla toplantısına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de katıldı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı