KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Asla Terörle Bir Yere Varılmaz, Teröre de Taviz Verilmez"

02.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Asla Terörle Bir Yere Varılmaz, Teröre de Taviz Verilmez"


Cumhurbaşkanı Gül, Osmaniye’de gazetecilerin, İspanya'da terörün sona ermesinde geniş katılımlı mitinglerin etkisini hatırlatmaları üzerine, “Türk halkı terörü hep beraber tel’in ediyor. Ama bunu tekrar hatırlamak önemli” dedi.

Osmaniye’de vilayeti ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, terör örgütünün eylemsizlik kararına ilişkin bir soru üzerine, dün ve önceki gün çeşitli açıklamalarda bulunduğunu ve terörle hiç bir yere varılamayacağını söylediğini hatırlatarak, teröre hiçbir şekilde müsamahanın söz konusu olmayacağını vurguladı. 

“TÜRKİYE, DEMOKRATİK STANDARTLARI YÜKSELEN BİR ÜLKE”

Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak herkesin bir söyleyeceği varsa, Türkiye fikir özgürlüğünün olduğu, her şeyin açıkça tartışılabildiği, TBMM’de her şeyin konuşulabildiği, demokratik standartları giderek yükselen, AB ile tam üyelik müzakerelerine başlamış bir ülkedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin meselelerinin, problemlerinin, konuşularak, tartışılarak, büyük bir olgunluk içerisinde zaten çözülebileceğini sözlerine ekleyerek “Ama terörle asla bir yere varılmaz ve teröre de asla taviz verilmez. Bunun da muhakkak bilinmesini isterim” şeklinde konuştu

Cumhurbaşkanı Gül, devletin silahlı kuvvetleri ve polis teşkilatı dışında hiç kimsenin Türkiye toprakları üzerinde kanunsuz bir şekilde silah taşımasına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

TERÖRE KARŞI SAĞLAM DURUŞ

Cumhurbaşkanı Gül açıklamasında “Bu memleket Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin memleketidir. Her köşesi de hepimize aittir. O açıdan terörle bir yere varılamayacağının anlaşılması ve görülmesini tabii ki dikkatle izliyorum. Ümit ederim ki herkes bundan ders almıştır. Bütün vatandaşlarım da herkes de… Fikri, düşüncesi, partisi, Türkiye ile ilgili yaptıkları çeşitli tenkitler, demokratik standartlarımızla ilgili tüm bunları bir yana bırakıp, teröre karşı, terör söz konusu olduğunda herkesin birlik beraberlik içerisinde tek vücut olarak, sağlam bir duruş sergilemesi çok önemlidir. Böyle bir sağlam duruş tabii ki teröre, terör örgütlerine ve teröristlere karşı verilebilecek en güçlü cevaptır. O açıdan silahın bırakılması, ümit ederim ki bunlar sürekli olur ve herkes bu yanlıştan vazgeçer” dedi.

Bir basın mensubunun Osmaniye'nin tarihinden örnek vererek, geçmiş dönemlerde sınırlarının geniş olduğunu, ancak sonradan bu sınırların daraltıldığını ifade etmesi üzerine de Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi: “Açıkçası ben detaylarını tam Hükümetle, ilgililerle, devletin değerli bürokratlarıyla konuşmadan burada bir şey söylesem biraz yanıltıcı olur. Sizin bu söylediklerinizi ben tekrar dinlemiş oldum, bununla ilgili talimat vereyim, baksınlar incelensin.”

“TÜRK HALKI TERÖRÜ HEP BERABER TEL’İN EDİYOR”

İspanya'da terörün sona ermesinde geniş katılımlı mitinglerin etkisi olduğunu belirten ve “Siz de toplumun duruş sergilemesinden söz ettiniz, bu konuda bir çağrınız olacak mı?” sorusunu yönelten bir basın mensubuna da, Cumhurbaşkanı Gül, İspanya'da o dönemde çok büyük katliamların olduğunu ve ertesi gün de milyonlarca insanın sokağa çıkarak, bunu tel’in ettiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Gül, soruya cevaben, “Aslında Türk halkı terörü hep beraber tel’in ediyor, nefretle karşılıyor, şiddetle bunun karşısında duruyor ve sağlam bir tavır alıyor. Ama bunu göstermek, bu konuyu, günü, yeri geldiğinde ifadelerle tekrarlamak bunlar çok önemli. Tekrar hatırlatmak çok önemli. Ümit ederim ki bundan sonra herhangi bir terör olayı ile karşılaşmayız. Ama eğer herhangi bir şekilde, Allah korusun, arzu etmediğimiz olaylar söz konusu olursa şüphesiz ki bunlar da yapılabilir” dedi.

Basın mensuplarının Köşk'teki resepsiyon tartışmalarına ilişkin sorusuna da Cumhurbaşkanı Gül, “Bayramı kutladık biliyorsunuz, şimdi geleceğe bakmak gerekir” dedi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı