KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Bunlar Terör Örgütünün Sıkıştığının Emareleridir"

22.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Türkiye’deki bütün kesimleri teröre karşı dayanışmaya çağıran Cumhurbaşkanı Gül, “Bu son gelişmeler, terör örgütünün nasıl sıkıştığının ve geleceğiyle ilgili korkusunun emareleridir” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çırağan Sarayı’ndan ayrılırken gazetecilerin, son günlerde artan terör olaylarına ilişkin sorularını cevapladı.

Bugün Halkalı’da yapılan saldırının haince ve kalleşçe olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve Türk milletine de baş sağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Gül, terörle mücadelenin uzun soluklu bir mücadele olduğunu vurgulayarak, “Burada devletimizin kararlılığı çok açıktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Son günlerde yapılan toplantılarda her şey yeniden gözden geçirilmektedir. Askerimize, polisimize, güvenlik güçlerimize, herkese sonuna kadar güvenmek gerekir. Hepimiz onların sonuna kadar arkasındayız. Bu son gelişmeler, terör örgütünün nasıl sıkıştığının ve nasıl artık bu tip kalleşçe işler yapmaya başladığının, geleceğiyle ilgili korkusunun emareleri...” dedi.

Dünyanın neresinde olursa olsun terörle mücadelenin uzun süren ve zor bir iş olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Devletimizin, milletimizin kararlılığı, güvenlik güçlerimizin büyük fedakârlığı, bundan sonra devam edecek ve bu iş muhakkak bitecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

TOPYEKÛN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Gül, tüm toplumu dayanışma içinde olmaya davet ederek, “Bütün siyasetçiler, partilerimiz, sivil toplum örgütleri, basın camiası, bütün milletin, topyekûn herkesin çok güçlü bir şekilde dayanışma içerisinde, soğukkanlı şekilde, herhangi bir provokasyona ve tahrike fırsat vermeden, meseleyi güvenlik güçlerine bırakacak şekilde hareket etmesi, ama teröre karşı da çok güçlü ve toplu bir şekilde hep beraber tavır ve dayanışma gösterilmesi, söylemlerin, her şeyin buna göre tekrar gözden geçirilmesi gerektiği kanaatindeyim” dedi.

Bir gazetecinin, “Komşu, dost ve müttefik ülkelerin terörle mücadelede iş birliğinin eksik ya da az olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna da Cumhurbaşkanı Gül, “Onlar kendi içimizde konuşacağımız konulardır. Ama terör örgütünün bu saldırganlığının altındaki korku, bölgede aleyhine olan gelişmelerle ilgilidir” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Halkalı’da askerî personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda şehit olanlar için İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene katıldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı