KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den Terörle Mücadelede Kararlılık Vurgusu

05.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül, Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni ile düzenlediği ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin Tunceli’deki terör saldırısıyla ilgili sorularını cevapladı.

Ortak basın açıklamasının ardından, bir basın mensubunun, Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Sarıyayla Karakolu’na yapılan terör saldırısıyla ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan istihbarata rağmen hazırlık yapılmadığı yönündeki iddiaları hatırlatarak, “Bu iddialarla ilgili Genelkurmay Başkanlığından bilgi aldınız. Aldığınız bilgiler ışığında bir ihmal söz konusu muydu?” sorusuna cevaben Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizin terörle amansız bir mücadele içerisinde olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“BU TOPYEKÛN BİR MÜCADELEDİR”

“Öncelikle bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Bu olay biraz farklı bir olay, herhangi bir mayın ya da operasyonlarda verdiğimiz şehitler değil, terör örgütünün bir cüreti söz konusu burada. Dolayısıyla bununla ilgili detaylı, geniş bilgi alma ihtiyacı hissettim ve aldım. Bu vesileyle bütün şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet; ailelerine ve bütün Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Terörle mücadele kolay bir iş değil, zor bir iştir; ama kararlılıkla devam edilecektir. Her şeyden çıkartılacak dersler, alınacak tedbirler vardır. Türk Silahlı Kuvvetleri bu mücadeleyi kahramanlıkla yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir. Diğer güvenlik güçlerimiz de şüphesiz ki aynı kahramanlığı ve aynı kararlılığı göstermektedir. Bu topyekûn bir mücadeledir.”

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı