KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Devletimiz, Vatandaşını Terör Karşısında Yalnız Bırakmayacaktır"

16.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Hakkâri’nin Geçitli köyü yakınlarında 10 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan terör olayını değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, saldırının terörün gözünde hiçbir insani duygunun kalmadığını gösterdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkâri’nin Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu 10 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Saldırının terörün acımasızlığını ve terörün gözünde artık hiçbir insani duygunun kalmadığını gösterdiğini vurgulayarak, saldırıyı şiddetle tel'in ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Hem Türk kamuoyu hem bütün dünya kamuoyu önünde terör örgütünün amacının ne olduğunu, terör örgütünün hangi unsurları nasıl kullandığını gösterme açısından da maalesef çok acı olaylardan biri olarak görüyorum. Devletimiz hiçbir zaman vatandaşını terör organizasyonu, terör örgütü karşısında yalnız bırakmayacaktır, ezdirmeyecektir. Ne gerekirse her türlü tedbiri de alacaktır” dedi.

Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Gül, yaşamını yitirenler arasında küçük çocukların da olduğuna dikkat çekti.

Bütün dünyada kullanımı yasaklanan mayını kullanarak sivil insanların tehdit edilmesini, sindirilmesini ve bu şekilde onlara karşı terör kullanılmasını şiddetle tel'in ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Ümit ediyorum ki, bölgemizdeki vatandaşlarımız da, o yörelerde yaşayan bütün insanlarımız da, Kürt-Türk hiç ayrım yapmadan hepsi, bu terör saldırısından ibret alıp Türkiye'de neler yapılmak istendiğini, terör örgütünün neler yapmak istediğini en iyi şekilde herhalde değerlendireceklerdir” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı