KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türkiye'nin Yeteri Kadar Genç Nüfusu ve Bilim Adamı Var"

21.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Türkiye'nin Yeteri Kadar Genç Nüfusu ve Bilim Adamı Var"

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yeditepe Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü Genetik ve Biyomühendislik laboratuarlarının açılışına katıldı.

Yeditepe Üniversitesi’nde, Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Hayrünnisa Gül'e, Rektör Prof. Dr. Nurcan Baç ile Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü, Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin tarafından üniversitenin çalışmaları hakkında brifing verildi.

Cumhurbaşkanı Gül, brifingin ardından gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye ilmi, teknolojiyi transfer eden ülke olarak kalamaz. Yeteri kadar genç nüfusumuz, bilim adamımız var. Türkiye içinde ve dışında çok değerli beyinler var. Bütün bunları harekete geçirmemiz, mobilize etmemiz gerekir diye bu konuların üzerinde çok duruyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, gerek TBMM’de gerek üniversitelerde yaptığı konuşmalarda bu konuya verdiği önemi vurguladığını belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Yeditepe Üniversitesi’nde aldığı brifingden duyduğu memnuniyeti de ifade ederek, gerçekleştirilen çalışmaların gurur verici olduğunu belirtti ve emeği geçenleri tebrik etti.

CUMHURBAŞKANI GÜL LABORATUARLARI TEK TEK İNCELEDİ

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından açılışı yapılan laboratuarları tek tek inceledi ve detaylı bilgi aldı. Laboratuarlardaki araştırmaları yerinde inceleyen Cumhurbaşkanı Gül, üniversite öğrencilerinin sıcak ilgisiyle karşılaştı. Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti sırasında, İSTEK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Altay Burak Dalan da hazır bulundu.

Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Nefise Ülker Turgut, Cumhurbaşkanı Gül'e bir plaket sundu.

YEDİTEPE: TÜRKİYE’NİN SAYISAL OLARAK EN BÜYÜK VAKIF ÜNİVERSİTESİ
· 14.786 Lisans, 2.571 Yüksek Lisans, 728 Doktora Öğrencisi,
· 5400 Burslu Öğrenci ( % 30 oranında),
· 1.815 Akademik Personel,
· 2009 yılında A1 Serisi 337 Uluslararası Bilimsel Yayın,
· 22 Patent,
· 412 Ulusal ve Uluslararası Proje,
· 244 Çift Ana Dal, 239 Yan Dal Öğrencisi,
· 2010 –2011 Akademik yılı ilk döneminde 135 Erasmus öğrencisi,
· ABD, Kanada ve Avrupa (Erasmus) üniversitelerinde öğrenim görme olanağı,
· 20 Yabancı Dil Öğrenme imkânı,
· 44 Öğrenci Kulübü,
· 2010 ÖSYS’de 3085 lisans öğrencisi alarak vakıf üniversiteleri içinde en çok lisans öğrencisi alan üniversite.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ BİYOTEKNOLOJİ LABORATUARLARI

Yeditepe Üniversitesi Biyoteknoloji araştırmaları kapsamında mühendislik, temel ve sağlık bilimlerinin farklı alanlarında multidisipliner araştırmaların yapılabilmesi için gerekli teknik donanıma sahip araştırma laboratuarları kurdu. 1484 m2 kapalı kullanım alanı olan 35 araştırma, rutin analiz ve öğrenci laboratuarı, profesyonel teknik eleman desteğiyle hizmet veriyor. Laboratuarlarda 52 akademisyen (10 Profesör, 18 Doçent, 16 Yrd. Doçent, 8 Uzman) ve 75 araştırma görevlisi bağımsız veya ortak bilimsel çalışma yürütüyor.

Laboratuarlarda aynı zamanda Türkiye’de hizmet veren ancak biyoteknoloji altyapısından yoksun birçok üniversite ya da araştırma enstitüsünde çalışan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de tez çalışmalarına olanak sağlıyor. Ayrıca biyoteknoloji alanında geliştirilen yeni teknik veya uygulamalarla ilgili lisansüstü öğrenciler, uzman araştırıcılar veya akademisyenlere yönelik yaz okulları ve kursları düzenlemektedir.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı