KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Kayseri'de Üç Cumhurbaşkanı

20.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kayseri'de Üç Cumhurbaşkanı


Cumhurbaşkanı Gül, Almanya Cumhurbaşkanı Wulff ile aynı uçakla gittiği Kayseri’de, Türk-Alman Ekonomi Forumu’na ve KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile de Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Geleneksel Ödül Töreni’ne katıldı.  



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve resmî ziyaret için Türkiye’de bulunan Almanya Federal Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Kayseri’ye gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Wulff ile birlikte Kayseri’de Türk ve Alman İş Adamları Yuvarlak Masa Toplantısı ve Türk-Alman İşadamları Forumu’na katıldı. Her iki cumhurbaşkanı, Türk-Alman İşadamları Forumu’nda iş adamlarına hitaben birer konuşma yaptı. 


ALMAN FİRMALARINA YATIRIM ÇAĞRISI  

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, Türkiye’de son yıllarda her alanda çok köklü reformlar yapıldığına da dikkat çekti ve iş adamlarının Türkiye’ye güvenebileceklerini belirterek, Alman firmalarına yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, Alman iş adamlarına, “Türkiye’ye güvenebilirsiniz. Türkiye’nin hukukuna, ekonomik kurallara güvenebilirsiniz. Bir anlaşmazlık söz konusu olur da mahkemeye giderseniz, mahkemeler, ‘Türk mü Alman mı, Arap mı Yunan mı’ diye bakmaz. Kim haklı, kim haksız buna bakar” şeklinde konuştu.

Türkiye’de 4 binin üzerinde Alman şirketinin, Almanya’da ise 70 binin üzerinde Türk şirketinin faaliyet gösterdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Türk ve Alman şirketleri arasında yakın iş birliği olduğunu söyledi.

ALMANYA CUMHURBAŞKANI WULFF: “TÜRKİYE, HIZLA AVRUPA STANDARTLARINA YAKLAŞIYOR”

Almanya Federal Cumhurbaşkanı Wulff da konuşmasında, Türk ve Alman şirketlerinin iki ülkede de birçok sektörde faaliyet gösterdiğini belirterek, “Hiçbir ülkede Almanya’daki kadar Türk yok. Ülkelerimiz arasında büyük bir sempati var. Hatta ‘Türk gibi başlayıp Alman gibi bitirmek’ sözü de vardır” dedi. Türkiye’nin olağanüstü hızla Avrupa standartlarına yaklaştığını ifade eden Almanya Federal Cumhurbaşkanı Wulff, “Türkiye, olağanüstü hızla Avrupa standartlarına yaklaşıyor, birçok övgüyü hak ediyor” dedi.

İş forumunun ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Hayrünnisa Gül, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Wulff ve Bayan Bettina Wulff ile özel öğle yemeğinde bir araya geldi.


“BİR ÜLKENİN ŞEFFAFLIĞI BASIN VASITASIYLA OLUR”

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile birlikte Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu 31. Başkanlar Konseyi Toplantısı ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Geleneksel Ödül Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Gül, demokrasinin vazgeçilmez prensiplerinden birinin hür basın olduğunu vurguladı.


Bu konuda Türkiye’nin geçmiş zamanlarda çok eleştirildiğini ve çok büyük eksikliklerin olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, gelinen noktada bu alanda çok büyük ilerlemeler kaydedildiğini ve AB kriterlerinin yerine getirildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, gelinen bu noktaya rağmen halen bazı eksikliklerin de bulunduğunu kaydederek, örnek olarak son dönemde gazeteciler hakkında açılan çelişkili davaları örnek verdi. Mahkeme safhasında bunların hepsinin düzeleceğine inandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Basın özgürlüğü aynı zamanda bir ülkenin itibarıyla ilgilidir. Bir ülkenin şeffaflığı, yanlışların ifade edilebilmesi, aynı zamanda kontrol mekanizması açık toplumlarda basın vasıtasıyla olur. O açıdan basın özgürlüğüne hepimiz olağanüstü değer veriyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, diğer yandan basın özgürlüğünün istismar edilmemesini beklemenin de bireylerin hakkı olduğunu vurguladı.

CUMHURBAŞKANI GÜL’E YILIN DEVLET ADAMI ONUR ÖDÜLÜ

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül’e Kayseri Gazeteciler Cemiyeti tarafından “Yılın Devlet Adamı Onur Ödülü” verildi. Törende ayrıca Cumhurbaşkanı Gül haber dalında dereceye giren gazetecilerin plaketlerini verdi.

BAYAN GÜL VE BAYAN WULFF’E KAYSERİ’DE SICAK İLGİ

Erkilet Havaalanı'nda ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan halk oyunu ekibinin sergilediği danslar eşliğinde karşılanan Cumhurbaşkanı Gül ve Almanya Federal Cumhurbaşkanı Wulff, Türk-Alman İşadamları Forumu’na katılmak üzere havaalanından ayrılırken, Bayan Gül ve Bayan Wulff da, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan iki minareli Bürüngüz Camisi önünde fotoğraf çektirdikten sonra Osmanlı döneminden kalan Tarihî Kapalı Çarşı’yı gezdi.


Vatandaşların sıcak ilgi ve sevgisiyle karşılanan Bayan Gül ve Bayan Wulff, ziyaret sırasında vatandaşlarla ve esnafla sohbet etti. Bayan Gül ve Bayan Wulff daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı