KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye Büyük Başarılara İmza Atıyor"

28.07.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de çeşitli temas ve incelemelerde bulundu.

 

             

             

 

 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan olimpik yüzme havuzuna giden Cumhurbaşkanı Gül, tesis hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Kadir Has Stadyumu'na geçen ve burada da incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, basın mensuplarına, Türkiye'de gördüğü statların içinde "en iyisinin" Kayseri'de olduğunu ifade ederek, stadın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Spor tesislerinin bulunduğu bölgeden de geçen ve deneme aşamasında olan raylı sistem aracına binen Cumhurbaşkanı Gül, vatman koltuğuna oturarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar aracı kullandı. Ardından Erciyes Binicilik Tesislerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, burada kısa bir süre ata bindiler.

Daha sonra Acıbadem Kayseri Hastanesi'nin resmî açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında, "Kayseri'de Memleket Hastanesi olarak uzun yıllar hizmet veren, tarihî anlam da taşıyan bu binayı restore ettirerek aslına uygun şekilde hastane olarak Kayseri'ye kazandıran Acıbadem Sağlık Grubu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin, Kayserispor Kulübü Sosyal Tesisleri'nde onuruna verdiği yemeğe katıldı.

"Türkiye Dışına Çıkınca, Türkiye'nin Muhteşem Bir Ülke Olduğunu Görüyorsunuz"

Yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok büyük başarılara imza attığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, her ülkenin kendine özgü sorunları olduğunu belirterek, ülkelerin kendi meselelerini kendi dinamikleriyle çözmesi durumunda güçlü olabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, her bakımdan standartları gelişmiş bir ülke olduğunu belirterek, "Her fikrin rahatlıkla konuşulduğu, tartışıldığı ama sonunda herkesin ortak bir noktada buluştuğu bir ülkede yaşıyoruz. Biraz Türkiye dışına çıkınca, Türkiye'nin nasıl muhteşem bir ülke olduğunu görüyorsunuz. Türkiye'nin önü de çok açık. Fazla değil, 10–15 sene geriye gittiğinizde bugünkü haliyle kıyasladığınızda Türkiye'nin nasıl geliştiğini görüyorsunuz. 10 sene sonrasının Türkiye'si çok daha gelişmiş ve çok daha büyümüş olacak. Türkiye, çok büyük başarılara imza atıyor. Bütün bunları konuşarak, tartışarak ve el birliğiyle yapıyoruz. Bazı meseleler olduğundan büyük gösteriliyor. Türkiye'nin bunları çözecek gücü vardır" dedi.

Gittiği birçok kentte kentin ileri gelenlerinin, Kayseri'yi örnek aldıklarını söylediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle tamamladı; "Şehir yöneticileri, iş adamları, önde gelenleri ve Kayseri halkı hep birlikte Kayseri için çalışıyorlar. Bu şehrin belki de en büyük özelliği konuşmaktan çok iş yapmasıdır."

Cumhurbaşkanı Gül, akşam yemeğinin ardından Ankara'ya döndü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı