KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Erciyes Büyük Bir Cazibe Merkezi Olacak"

29.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erciyes Dağı Kış Turizm Merkezi Projesi çerçevesinde 27 Haziran’da temelleri atılan 16 tesisin inşaatında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.



Gazetecilere bir değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Gül, dünyanın farklı ülkelerini dolaştığını ancak Erciyes'in heybetinde ve güzelliğinde dağa çok az rastladığını söyledi. “Erciyes'i kim görürse onun heybetinden, görkeminden muhakkak etkilenir” diyen Cumhurbaşkanı Gül, Erciyes’ten faydalanılması gerektiğinin altını çizerek, şöyle dedi:


“ŞİMDİ ERCİYES'TEN FAYDALANMA ZAMANI”

“Sadece heybeti ve görkemi yetmez, şimdi Erciyes'ten faydalanma zamanı. Aldığım bilgiler gerçekten çok memnuniyet verici, mutlu edici. İnanıyorum ki birkaç sene sonra etap etap tamamlandığında çok farklı bir turizm merkezi, kış merkezi olacak. Dünyanın farklı yerlerindeki çeşitli kış merkezlerini biliyorum. Ne kadar canlı, ne kadar cazip, ne kadar çok yerli ve yabancı insanı çektiğini biliyorum. Şimdi hayal ediyorum, belirli bir süre sonra tesisler tamamlandığında burası da çok büyük bir cazibe merkezi olacak.”

“KAYSERİ’NİN AĞUSTOS AYINDA DA KARI VAR”

Erciyes’in, yerli ve yabancı insanlara güzel imkânlar sunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, kendilerinin çocukluğunda “Kayseri’nin Ağustos ayında da karı var” diye övündüklerini, ancak kış sporları yapmadıklarını belirterek, “O zamanki imkânlarla burada kış sporları hiç yapılmadı ama şimdi bizim çocuklarımız artık bütün kış sporlarını en güzel şekilde yapıyorlar. Umuyorum ki burada diğer ülkelerle yapılan yarışmalarda uluslararası yarışmalarda güzel kayakçılar, başarılı kayakçılar çıkacak. Bu merkez, kış sporlarına çok iyi ev sahipliği yapacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra projenin birinci etabında yer alan telesiyej tesisinin 3050 rakımlı Özsüzleryurdu bölgesinde bulunan en üst noktadaki inşaat alanına giderek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı ve dürbünle kent merkezini izledi.

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS ALANINDA İNCELEME

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erciyes Kayak Merkezi'nde yaptığı incelemenin ardından Abdullah Gül Üniversitesi kampüs alanında da incelemelerde bulundu ve yetkililerden projeye ilişkin bilgi aldı.

Kayseri’deki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül Ankara’ya döndü.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı