KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Kayseri, Hayırseverlikte Örnek Şehir"

12.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayserili hayırseverlerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

"Kayserililer Kazandıklarını Kendi Arzularıyla Hizmet İçin Harcıyor"

Yemekte yaptığı konuşmada, Kayseri'de büyük mutluluk duyduğu faaliyetlere şahit olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Kayserililerin kazandıklarının bir kısmını kendi arzularıyla şehirlerine hizmet için hayır işlerinde kullandığını belirtti ve "Bu sadece Kayseri'de var. Başka şehirlere de örnek olmaya başladı" dedi.

Kayseri'nin ilk vakıf üniversitesi olan Melikşah Üniversitesi'nin kısa sürede tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, kentin yakın zamanda bir vakıf üniversitesine daha kavuşacağını belirtti.

 

             

             

   

 

"Kayseri, Bilim ve Eğitim Merkezi Olmalı"

Kayseri'nin, Anadolu'nun ortasında bilim ve eğitim merkezi olmasının çok önemli olduğunu, bu kurumların oluşmasında Kayserili hayırseverlerin katkısının büyük olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, hayırseverlik alışkanlığının ikinci ve üçüncü nesil Kayserililere de taşınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve hayır işleri yapan herkese teşekkür etti.

Kayserililerin hayır işlerinde hemşehricilik yapmadığını, başka şehirlerde de başta okul olmak üzere, çeşitli alanlarda hizmet sunduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, bazı küçük şehirlerin, yönetimi kolay olmasına rağmen yöneticiler arasındaki uyumsuzluk nedeniyle başarı yakalayamadığını dile getirerek, "Bir şehirde beraber çalışma iklimi olursa çok güzel şeyler oluyor. Bu kişilerin sayısı az olacaktır ama önde gelenler beraber çalışabilme kabiliyeti gösterdiğinde büyük başarılar elde ediliyor" diye konuştu.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile hayırseverler adına konuşan iş adamları Süleyman Çetinsaya ve Hacı Boydak'ın konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül, Kayserili 24 hayırsevere plaketlerini verdi ve toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

             

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı