KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Kitap Fuarı İçin Bulunduğu Frankfurt'ta Temaslarına Başladı

14.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Kitap Fuarı İçin Bulunduğu Frankfurt'ta Temaslarına Başladı


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin onur konuğu olduğu 60. Frankfurt Kitap Fuarı'nın açılışına katılmak üzere Almanya Federal Cumhuriyeti'nde temaslarına başladı.

Frankfurt Belediye Sarayı'nı ziyareti sırasında Belediye Başkanı Petra Roth tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, şehrin Altın Defteri'ni imzaladı. Cumhurbaşkanı Gül Belediye Sarayı'nda yaptığı konuşmada, Frankfurt'un, sadece Almanya'nın değil, Avrupa'nın ve dünyanın önemli bir kenti olduğunu, finans merkezi olmasının yanında kültürel zenginliğinin de bilindiğini belirterek, 60. Uluslararası Kitap Fuarı'nın da dünyanın entelektüel birikimini kente topladığını ifade etti.

 

 

Belediye Başkanı Roth da yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Gül'ü Frankfurt'ta görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin Frankfurt Kitap Fuarı'nın onur konuğu olmasının önemini vurguladı. Türkiye'nin, fuarda sadece edebiyatla değil, zengin kültürü ile de temsil edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Roth, Cumhurbaşkanı Gül'e, "Kişiliğiniz batıda örnek alınıyor. Sadece siyasete değil, toplumsal gelişime olan katkı açısından da örnek oluyorsunuz" dedi. Belediye Başkanı Roth, İngiltere'nin bu nedenle Cumhurbaşkanı Gül'e en önemli nişanlarından "Knight Grand Cross of the Order of the Bath"ı takdim ettiğini hatırlatarak, bunun çok önemli bir madalya olduğunu belirtti.

Şehrin Altın Defteri'ni bugüne kadar aralarında Fransa eski Cumhurbaşkanı Chirac, ABD eski Başkanı John F. Kennedy ve Ingrid Bergman'ın da bulunduğu birçok önemli kişinin imzaladığını belirten Belediye Başkanı Roth, Cumhurbaşkanı Gül'ün şehrin altın defterini imzalamasının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Steinmeier'i kabul ederek bir süre görüştü.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı