KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Frankfurt Kitap Fuarı için Almanya'da

14.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Frankfurt Kitap Fuarı için Almanya'da


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin onur konuğu olduğu 60. Frankfurt Kitap Fuarı'nın resmî açılış programına katılmak üzere Almanya Federal Cumhuriyeti'ne gitti.

Cumhurbaşkanı Gül hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı'nı, dünyanın en büyük ve önemli kitap fuarı olarak değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, fuarın fikrî mülkiyet bakımından da önde gelen uluslararası bir platform ve etkili bir pazar olduğunu bildirdi.

"Tüm Renkleriyle Türkiye" temasıyla Türkiye'nin edebî birikiminin, kültür ve sanatının, Mart ayından bu yana düzenlenmekte olan ve yıl sonuna kadar devam edecek yaklaşık 250 etkinlikle tanıtılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bu çerçevede 100 yayıncı, 350 yazar/çevirmen ve 320 sanatçının Türkiye'yi fuarda temsil edeceğini söyledi.

Türk ve Alman Toplumlarının Birlikteliğinin Ortak Övünç Kaynağı

Cumhurbaşkanı Gül, Frankfurt Kitap Fuarı'nın Türk edebiyatının yanı sıra, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları ile üçüncü kuşağa mensup Türk sanatçılarının başarılı çalışmalarının tanıtılması açısından da önemine işaret ederek, "Bu eserler, Türk ve Alman toplumlarının birlikteliğinin en başarılı ürünleri olarak ortak övünç kaynağıdır" dedi.

Programına ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'i kabul edeceğini, akşam ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte Türkiye Pavyonu'nun açılışını yapacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Frankfurt Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı tarafından onuruna verilecek çalışma kahvaltısına katılacağını, Almanya'daki Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya geleceğini ve ayrıca Almanya Federal Cumhurbaşkanı Köhler ile ikili görüşme gerçekleştireceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Frankfurt ziyaretinin Türk-Alman ilişkilerine katkı sağlayacağına, ayrıca gerek Türkiye'nin çok yönlü tanıtım projesine destek bakımından, gerek ziyaret sırasında Türk toplumu temsilcileri ve Alman makamlarıyla yapacağı görüşmeler açısından faydalı olacağına inancını dile getirdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı