KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Almanya'dan On Yıl Sonra İlk Cumhurbaşkanı Ziyareti

19.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Wulff’un, cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk ziyaretlerinden birini Türkiye’ye yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Almanya arasında tarihten gelen güçlü bağlara dikkat çekti.

Resmî Karşılama
Basın Toplantısı
Basın Toplantısı

Almanya Federal Cumhurbaşkanı Christian Wulff, resmî bir ziyaret için Ankara’da bulunuyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Wulff’u Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Hayrünnisa Gül, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Wulff ve Bayan Bettina Wulff ile görüştü.

Her iki cumhurbaşkanının başkanlık ettiği heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Atatürk Müze Köşkü
TBMM Hitap
Akşam Yemeği

TÜRKİYE İLE ALMANYA ARASINDAKİ TARİHÎ BAĞLAR

Cumhurbaşkanı Gül, ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Wulff’u ülkemizde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Cumhurbaşkanı Wulff’un Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk ziyaretlerinden birini Türkiye’ye yaptığına dikkat çekti. Türkiye ile Almanya arasındaki tarihten gelen güçlü bağların olduğunu, üç milyona yakın Türk vatandaşının Almanya’da yaşadığını ve 700 bin kadarının da Alman vatandaşı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlü olmasının Almanya’da bulunan Türk vatandaşlarını da gururlandıracağını söyledi.

“WULFF’UN ZİYARETİ İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNDE YENİ BİR SAYFA AÇACAK”

Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemli ayaklarından birinin de ekonomik ilişkiler olduğunu belirtti. Türkiye’de yaşayan çok sayıda Alman vatandaşının da bulunduğunu da belirten Cumhurbaşkanı Gül, bu durumunda ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunduğunu aktardı. Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Wulff’un ülkemizi ziyaretinin iki ülke ilişkilerinin güçlenmesine önemli ivme kazandıracağı ve yeni bir sayfa açacağını söyledi.


CUMHURBAŞKANI WULFF: "TÜRKİYE'DEKİ GELİŞMELERİ TAKDİR EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Wulff da konuşmasında, Türkiye ile Almanya'nın tarihî dost olduğunu belirterek, "Bu dostane ilişkileri daha da yoğunlaştırmak istiyoruz" dedi. Türkiye'nin ekonomik anlamda yaşadığı önemli gelişmeleri ve AB yolundaki çalışmalarını takdir ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Wulff, Türkiye'nin dünya barışı için önemli rol oynayabileceğine inancını da dile getirdi ve Türkiye’nin, dünyanın birçok yerinde bir arabulucu olarak çok önemli rol oynadığını vurguladı.

AŞAĞI SAKSONYA SAĞLIK BAKANI ÖZKAN’IN BAŞARISI

Cumhurbaşkanı Gül ile şahsi deneyimlerini de paylaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Wulff, Aşağı Saksonya eyaletinde Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Aygül Özkan'ın başarısının orada yaşayan Türkler açısından önemine işaret ederek, "Bu başarıyı görmek Almanya'da yaşayan birçok Türk'ü de cesaretlendirdi. 'Bizim ülkemiz olan bu Almanya'ya katkıda bulunmak istiyoruz' diyorlar. Bu nedenle tabii ki ben onların da cumhurbaşkanıyım" dedi.

Basın açıklamasının ardından her iki Cumhurbaşkanı Çankaya Köşkü Yerleşkesi’nde bulunan Atatürk Müze Köşkü’nü gezdi. Almanya Federal Cumhurbaşkanı Wulff’un ziyareti, Almanya’dan Türkiye’ye on yıl aradan sonra cumhurbaşkanı seviyesindeki ilk resmî ziyaret olma özelliği taşıyor.

ALMANYA CUMHURBAŞKANI WULFF TBMM’YE HİTAP ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitti. Her iki Cumhurbaşkanı bir süre Genel Kurul çalışmalarını izledi. Daha sonra Almanya Cumhurbaşkanı Wulff, TBMM Genel Kurul'una hitaben bir konuşma yaptı.

ALMANYA CUMHURBAŞKANI WULFF VE EŞİ ONURUNA ÖZEL AKŞAM YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bayan Hayrünnisa Gül, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve Bayan Bettina Wulff onuruna Konut’ta özel bir akşam yemeği verdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı