KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül ve Bayan Wulff'e Kayseri'de Sıcak İlgi

20.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül, Türkiye’ye resmî bir ziyaret gerçekleştiren Almanya Federal Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eşi Bettina Wulff ile birlikte çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye gitti.

Erkilet Havaalanı'nda ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan halk oyunu ekibinin sergilediği danslar eşliğinde karşılanan Cumhurbaşkanı Gül ve Almanya Federal Cumhurbaşkanı Wulff, Türk-Alman İşadamları Forumu’na katılmak üzere havaalanından ayrılırken, Bayan Gül ve Bayan Wulff da, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan iki minareli Bürüngüz Camisi önünde fotoğraf çektirdikten sonra Osmanlı döneminden kalan Tarihî Kapalı Çarşı’yı gezdi.

 

 

Vatandaşların sıcak ilgi ve sevgisiyle karşılanan Bayan Gül ve Bayan Wulff, ziyaret sırasında vatandaşlarla ve esnafla sohbet etti. Bayan Gül ve Bayan Wulff, Kapalı Çarşı’da bir esnafın ikram ettiği Türk lokumundan da tattı.

BAYAN GÜL VE BAYAN WULFF HUZUREVİ ZİYARET ETTİ

Güpgüpoğlu Konağı ile el dokuması halı, çini, ahşap ve madeni eşyalar, el yazması eserler, yöresel kıyafetler ile takı ve süs eşyalarının sergilendiği Etnoğrafya Müzesini de gezen Bayan Gül ve Bayan Wullf, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret etti.

Huzurevi sakinleri tarafından çiçeklerle karşılanan Bayan Gül ve Bayan Wulff, kendileri için hazırlanan ve fotoğraflarından oluşan panoyu da beğeniyle incelediler. Huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenen Bayan Gül ve Bayan Wulff, 94 yaşındaki Ruziye Kaya’yı da odasında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Ziyaretin sonunda Kayseri Huzurevi Korosu’nun seslendirdiği şarkıları büyük bir beğeni ve ilgiyle dinleyen Bayan Gül ve Bayan Wulff, koro üyelerini tek tek tebrik ettiler.

Bayan Gül ve Bayan Wulff, daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Almanya Federal Cumhurbaşkanı Wulff ile birlikte Kayseri Evi’nde öğle yemeği yedikten sonra Kayseri’den ayrıldılar.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı