KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'e İsviçre'de Coşkulu Karşılama

25.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül'e İsviçre'de Coşkulu Karşılama


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Doris Leuthard’ın davetlisi olarak, devlet ziyareti için İsviçre’de bulunuyor.


İsviçre Cumhurbaşkanı Leuthard, Cumhurbaşkanı Gül’ü Zürih Havaalanı'nda resmî törenle karşıladı.

 

TRENLE BERN YOLCULUĞU

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, özel trenle Zürih Bassersdorf İstasyonu’ndan Bern Kehrsatz İstasyonu’na giderken İsviçre Konfederasyonu Başkanı Leuthard ve eşi Bay Roland Hausin tarafından onurlarına verilen öğle yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’ü, Bern Kehrsatz İstasyonu’na varışlarında ellerinde bayraklar bulunan İsviçreli çocuklar karşıladı

 

İSVİÇRE


Resmî Adı: İsviçre Konfederasyonu
Başkent: Bern
Resmî Diller: Almanca, Fransızca, İtalyanca, Romanş
Yönetim Sistemi: Konfederal Cumhuriyet
Devlet Başkanı: Doris Leuthard (Konfederasyon Başkanı)
Yüzölçümü: 41.285 km2
Nüfus: 7,6 milyon
Başlıca Kentler: Zürih, Cenevre, Basel, Bern, Lozan.
İhracat: 166 Milyar Dolar
İthalat: 154 Milyar Dolar
İhracat Ürünleri: Makine ve mekanik aksam (saat), elektronik cihaz, değerli madenler, boya, mürekkep vb.
İthalat Ürünleri: Makine, kara taşıtları, elektrikli makineler, değerli madenler, tekstil, ilaç ürünleri.

KISA TARİHÇE

İsviçre Konfederasyonu’nun temeli, 1291 yılında Almanca konuşan üç bölge toplumu arasında, Habsburg Hanedanına karşı dayanışmayı öngören bir anlaşma ile atılmıştır. Bu üçlü lige, daha sonra beş kantonun katılmasıyla 1353’te oluşturulan konfederasyonun üye sayısı 16. yüzyıl başlarında on üç kantona yükselmiş ve konfederasyon, Alman İmparatorluğu’na karşı bağımsızlığını 1648 Vestfalya Barışı ile gerçekleştirmiştir. Napolyon’un işgali sırasında 1798’de, on dokuz kantonla Helvetia Cumhuriyeti kurulmuştur. Napolyon’un düşüşünden sonra 1815 yılında yirmi iki kanton ile Egemen Devletler Konfederasyonu oluşmuş ve aynı yıl Viyana Kongresi’nde de tarafsızlığı kabul edilmiştir. 1848 Anayasası ile bugünkü konfederasyon kurulmuş, 1874’te ise 1990’lı yıllara kadar geçerliliğini korumuş olan Anayasa kabul edilmiştir. İsviçre, 1909’da laikliği, 1912’de ise Medeni Kanunu kabul etmiştir. Ülke, halen çok partili demokratik sistemle yönetilmektedir. Üç tanesi ikişer yarım kanton olmak üzere toplam 26 kantondan oluşmaktadır.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı