KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "İsviçre Konfederasyonu Başkanı Couchepin'in Ziyareti Anlamlı ve Önemli"

10.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuğu olarak ülkemizde bulunan İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin'in temasları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Gül ile İsviçre Konfederasyonu Başkanı Couchepin'in başkanlığında gerçekleştirilen heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Gül ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Couchepin'i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında Devlet Başkanı düzeyinde ilk kez bir ziyaret gerçekleştiriliyor olmasının, ziyareti daha anlamlı ve önemli kıldığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül, İsviçre'nin ülkemizdeki diplomatik mevcudiyetinin 80. yıldönümü nedeniyle yarın Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde bir tören düzenleneceğini hatırlatarak, İsviçre ile tarihî ve köklü dostluk ilişkilerinin bulunduğunu belirtti.

Gerçekleştirdikleri görüşmelerde, bölgesel ve uluslararası konuları ele aldıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Gül, İsviçre'nin geçtiğimiz yıl, "geniş ve büyüyen pazar" olarak adlandırdığı on ülke arasına Türkiye'yi de almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Couchepin'in Büyük Jesti: "Lozan Anlaşması'nın İmzalandığı Masa"

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Couchepin de Türkiye ile İsviçre arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu belirterek, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleştirilecek törende, Lozan Anlaşması'nın imzalandığı masayı Cumhurbaşkanı Gül'ün şahsında Türkiye'ye takdim edeceklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Gül, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Couchepin'i 7 Kasım Cuma günü Çankaya Köşkü'nde karşılamış ve baş başa görüşmenin ardından İsviçre Konfederasyonu Başkanı onuruna resmî bir akşam yemeği vermişti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı