KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Slovenya'da Tedavi Gören Gazzeli Çocukları Ziyaret Etti

15.07.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Slovenya’da, Üniversite Rehabilitasyon Enstitüsü’nde tedavi gören Gazzeli çocukları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Slovenya Cumhurbaşkanı Türk’e çocukların tedavisine katkısından dolayı teşekkür etti.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Slovenya temaslarının son gününde ilk olarak Üniversite Rehabilitasyon Enstitüsü’nü ziyaret etti.

 

 

Bayan Hayrünnisa Gül ile Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Türk ve eşi Barbara Miklic Türk’ün de eşlik ettiği ziyaret sırasında yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, burada tedavi gören Gazzeli çocuklarla da yakından ilgilendi.

Cumhurbaşkanı Gül, Slovenya Cumhurbaşkanı Türk’e Gazzeli çocukların tedavisine katkısından dolayı teşekkür ederek, “Türkiye’de de kardeşleriniz var. Onlar da orada tedavi oluyor, siz burada tedavi oluyorsunuz. İnşallah bu haksızlık, zulüm bitecek. Sizler de iyi olacaksınız” dedi.

Gazzeli çocukların şarkı seslendirdiği ziyarette Cumhurbaşkanı Gül ile beraberindekiler hatıra fotoğrafı çektirdi ve çocuklara hediyeler verdi. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra enstitüde açılan özel defteri imzaladı.

SLOVENYA CUMHURİYETİ ÜNİVERSİTE REHABİLİTASYON ENSTİTÜSÜ

1954 yılında kurulan rehabilitasyon enstitüsü, vücudunu hareket ettirme yeteneğinde ve motor fonksiyonlarda yaşanan rahatsızlıkların tedavisi konusunda uzmanlaşmış devlet kurumudur. Enstitüde, sağlık hizmetlerinin yanı sıra, araştırma ve eğitim faaliyetleri de yürütülmektedir. Enstitü ayrıca “Rehabilitation (Ljubljana)” isimli, yılda iki defa yayımlanan bilimsel bir dergi de çıkarmaktadır.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı