KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Slovenya'ya Gitti

14.07.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Slovenya'ya Gitti

 

Cumhurbaşkanı Danilo Türk’ün davetlisi olarak resmî ziyarette bulunmak üzere Slovenya’ya giden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin hem Sloven resmî makamları hem de halkı tarafından desteklendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Türk’ün davetlisi olarak resmî bir ziyarette bulunmak üzere Slovenya’ya gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Türkiye’den Slovenya’ya Cumhurbaşkanı düzeyindeki son ziyaretin bundan on üç yıl önce gerçekleştiğini, ziyaretin bu bakımdan da özel bir önem taşıdığını ifade etti.

SLOVENYA’NIN, TÜRKİYE’NİN AB’YE KATILIM SÜRECİNE VERMEKTE OLDUĞU DESTEK

Slovenya’nın Türkiye’nin her alanda iyi ilişkilere sahip olduğu dost ve müttefik bir AB üyesi ülke olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Slovenya, ülkemizin Avrupa Birliği’ne katılım sürecine vermekte olduğu samimi desteği çeşitli platformlarda dile getirmekten kaçınmamaktadır. Buradaki önemli nokta da, AB üyelik sürecimizin yalnızca resmî makamlar tarafından değil, Sloven halkı tarafından da destekleniyor olmasıdır. Bu yapıcı tavrından ötürü de, Sloven makamlarına ve halkına müteşekkiriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Slovenya ile ikili ve bölgesel iş birliğinin daha da ileriye götürülmesinin, başta Balkanlar olmak üzere, yakın coğrafyamızda kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacağını söyledi.

“TÜRKİYE, SLOVENYA İLE İŞ BİRLİĞİNİ DAHA İLERİ BİR NOKTAYA TAŞIMA ARZUSUNDA”

Slovenya ile ekonomik ve ticari ilişkilerde son dönemde önemli ilerlemeler kaydedildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, 2000 yılında 100 milyon dolar civarında olan ikili ticaret hacminin, 2008 yılında bir milyar dolara yaklaştığını aktardı. Cumhurbaşkanı Gül, mevcut rakamları yeterli görmenin mümkün olmadığını belirterek, Türkiye’nin Slovenya ile ekonomi, ticaret ve yatırımlar alanındaki iş birliğini çok daha ileri bir noktaya taşıma arzusunu dile getirdi.

Karşılıklı yatırımların artırılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, buna paralel olarak, üçüncü ülkelerde de iki ülke firmalarının ortak yatırım ve projeler gerçekleştirmeleri için gerekli zeminin bulunduğunu aktardı.

SLOVENYA-TÜRKİYE İŞ KONFERANSI

Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti sırasında, başta Slovenya Cumhurbaşkanı Türk olmak üzere, Slovenya devlet adamlarıyla gerçekleştireceği görüşmelerde ikili ve çok taraflı iş birliği alanları ile bölgesel ve uluslararası gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunacağını, ayrıca Cumhurbaşkanı Türk ile “Slovenya-Türkiye İş Konferansı” açılış törenine katılarak iş adamlarına hitap edeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin Slovenya ile ilişkilere ivme kazandıracağını ve yeni iş birliği imkânlarının tespitine fırsat tanıyacağını sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı