KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türkiye, Balkanların İstikrarına Önem Veriyor"

14.07.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Slovenya Cumhurbaşkanı Türk ile yaptığı basın açıklamasının ardından soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin Balkanlarla tarihe dayalı bir ilişkisi olduğunu ve bölgenin istikrarına önem verdiğini belirtti.

Toplantının ardından her iki cumhurbaşkanı basın mensuplarının sorularını cevapladı. Batı Balkanlardaki sorunların çözümüne yönelik Türkiye’nin Slovenya ile ortak bir çalışma yürütüp yürütemeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin Balkanlarla tarihe dayalı bir ilişkisi olduğunu ve bu bölgenin istikrarına önem verdiğini belirtti.

İstanbul’da düzenlenen Doğu ve Güney Avrupa devletleri sürecinde Slovenya’nın da yer aldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, Slovenya’nın bu yöndeki çabalara katkısı olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, Türk ve Sloven şirketlerin bu bölgeye ortak yatırım yapabileceklerine dikkat çekerek, bu ortak yatırımların bölgeye bir katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI TÜRK: “TÜRKİYE’NİN AB’YE SUNACAĞI ÇOK BÜYÜK POTANSİYELİ GÖRMEK LAZIM”

Cumhurbaşkanı Türk de aynı soruyu Balkanlardaki sorunların çözümüne yönelik, ikili ve çok taraflı girişimler bulunduğunu hatırlattı. Ülkesinin Türkiye’nin AB üyeliğine desteğine ilişkin bir soru üzerine ise Türk, Slovenya’nın bütün aday ülkelerin gerekli kriterleri karşılaması gerektiği düşüncesinde olduğunu belirterek, “Ancak siyasi konuların teknik meseleleri etkilememesi gerekir. Türkiye’nin AB’ye sunacağı çok büyük potansiyeli görmek lazım” diye konuştu.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı