KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Bütün Vatandaşlarımın Kurban Bayramını Tebrik Ediyorum"

15.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Gül, bayramların, neşe ve dayanışma günleri olduğunu hatırlatarak, geleceğe daha olumlu, daha ümitli bakmak gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında bayramların, neşe ve dayanışma günleri olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Bin yıl boyunca bu topraklar üzerinde yaşayan hepimiz, bayramlar vasıtasıyla birbirimize kenetlendik, manevi tarafımızı kuvvetlendirdik, moral değerlerimizi kuvvetlendirdik. İşte bayramlar, bu yönde çok büyük fonksiyonlar gördü. Bugün de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hepimiz, hep beraber bu Bayram da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Şunu unutmayalım ki: Büyük bir ülkenin evlatlarıyız, büyük bir ülkenin vatandaşlarıyız. Ülkemizin her köşesi birbirinden daha renkli, birbirinden daha zengindir. Ülkemizin her köşesinin ayrı gerçekleri vardır. Bütün bunlar, bu ülkenin zenginlikleridir. Hep beraber kaynaşarak bu zenginliği tatmanın idraki içerisinde olmalıyız” dedi.

“GELECEĞE DAHA OLUMLU, DAHA ÜMİTLİ BAKMAK GEREK”

Cumhurbaşkanı Gül, büyük ülkelerin sorunlarının da olabileceğini belirterek, sorunların konuşarak, tartışarak çözüleceğine işaret etti. Türkiye’nin bütün komşularına ilham kaynağı olduğuna vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, geleceğe çok daha olumlu, çok daha ümitli bakmak gerektiğini kaydederek, bu uğurda herkesin çok çalışması gerektiğini vurguladı.

CUMHURBAŞKANI GÜL TRAFİK KAZALARINA DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Gül, mesajında trafik kazalarına da dikkat çekerek şöyle seslendi: “Unutmayın ki, trafik kurallarına uymazsak, trafiğe dikkat etmezsek, çok büyük acıları yaşarız. Unutmayın ki, trafik kurallarına uymak, hepimiz için mecburiyettir, hepimiz yapmalıyız. Bakın, açık konuşayım size; ben şehir içerisinde bile seyahat ederken, havaalanına gidip gelirken, arka koltukta oturmama rağmen, kemerimi takarım. Herkese tavsiye ediyorum; kemerlerinizi muhakkak takın. Ön koltukta da olsanız, arka koltukta da olsanız, takın. Seyahat ederken fazla hızlı gitmeyin. Yollar güzel bile olsa, ufak bir dikkatsizlik, çok büyük kazalara sebebiyet vermektedir. Ümit ediyorum ki, bu Bayram, bu uzun tatil, inşallah üzücü geçmeyecektir.”

Hacca giden vatandaşları da tebrik eden ve sağ salim yurda dönmelerini temennisini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, yurt içindeki ve dışındaki bütün vatandaşların Kurban Bayramını tebrik etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı