KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den Bayram Mesajı: "Devlet ve Millet Olarak Geleceğe Güvenle Bakıyoruz"

30.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Gül mesajında, bayramın huzur, barış ve kardeşlik içinde geçmesi dileğini iletti. Bayram vesilesiyle ülkemizin birlik ve bütünlüğünün daha da pekişeceğine inandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Bir mucize görüntüsü veren bu tablonun sırrı, gayrılığı ayrılığa değil, bu toprakların şekillendirdiği hoşgörü ile bunu, kardeşliğe dönüştürme yeteneğidir. Bu yetenek düne değil yüzyılların fırtınalarına, depremlerine direnmiş onurlu bir geçmişe aittir" dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`nin son yıllarda siyasî, ekonomik, sosyal ve uluslararası alanda çok hızlı gelişmeler kaydettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin barışın ve istikrarın sürekli kılınmasını amaçlayan çabalarıyla, küresel gündemi etkileyen, uluslararası sorunlarda inisiyatif sahibi olan önemli bir aktör konumunda olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, gerçekleştirilen atılımlarla devlet ve millet olarak, geleceğe güvenle bakıldığını, insanımıza daha iyi hayat şartları sağlamak yolunda kararlılıkla ilerlendiğini, bu kararlılıktaki itici gücün ülkemizin zenginliklerinde, mevcut potansiyelinde ve milletimizin ortak değerlerinde yattığını ifade etti.

Bayramların ortak değerlerin hatırlanmasında önemli vesileler olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, "Bu çerçevede, birlik ve dayanışma içerisinde ülkemizi ileriye taşıyacak projeler geliştirmeli, bu yolda azim ve kararlılıkla yürümeliyiz. Unutmamalıyız ki, bu çabalar aydınlık bir gelecek için hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi.

Kültürümüzün en önemli unsurlarından olan dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü ve kardeşlik duygularının bu gibi özel günlerde had safhaya ulaştığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, bayramların, toplumun tüm katmanları arasındaki bağı güçlendirirken, bizlere de yarınlar için umut aşıladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Yüce Milletimin, bütün insanlık âlemiyle birlikte bu güzel bayramını bu duygularla tebrik ediyor; daha nice mutlu ve sağlıklı bayramlara hep birlikte ulaşmayı Allah`tan temenni ediyorum" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı