KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Bayram; Sevinç, Mutluluk, Dayanışma Demek"

27.11.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Kocatepe Camii'nde kıldı. Daha sonra cami avlusunda kendisini bekleyen vatandaşlarla ve gazetecilerle bayramlaşan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

 

             

             

   

 

Bayramın memleketimiz için, insanlık için hayırlar getirmesini temenni eden Cumhurbaşkanı Gül, "Bayram demek sevinç, mutluluk, dayanışma demek. Bunları paylaşmamız lazım, paylaştığımızda bunların anlamı olur. Bizim milletimizin, Türk milletinin en güzel geleneği bayramlara verdiği önemdir. Bütün vatandaşlarımdan, bugünlerde özellikle çevrelerinde, mahallelerinde, köylerinde şehitlerimizin ailelerine sahip çıkmalarını, gazilerimize saygı göstermelerini rica ediyorum. Bunu da hepsine hatırlatıyorum" dedi.

Bayramda artan seyahatler nedeniyle vatandaşları trafik konusunda dikkatli olmaya çağıran Cumhurbaşkanı Gül, "Bayramları kendimize acılı günler haline çevirmeyelim. İşlerimiz biraz geç olsun ama acılı olmasın, tatlı bir bayramı hep beraber yaşayalım. Bu bayramda herkesin buna çok dikkat etmesini rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayrama siyasette sıcak tartışmalarla girildiğinin hatırlatılması üzerine "Bayramda herkes birbirine saygı, sevgi gösterecek ve herkes birbirini daha çok kucaklayıcı bir üslupla konuşacak muhakkak ki. Çünkü biz birbirimize sevgi ve saygı göstermezsek başkaları da bize sevgi ve saygı göstermez. Bu da önemli. Bayram günleri hepimizin kendimizi bir kez daha dinlememiz, gözden geçirmemiz, muhasebe yapmamız gereken günlerdir. İnanıyorum ki bu bayramlar bütün vatandaşlarımıza güzel günler getirecektir" dedi.

Caminin içinde ve dışında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Cumhurbaşkanı Gül özellikle küçük çocuklarla yakından ilgilendi ve camiden ayrılırken kendisini bekleyen Beşiktaş forması giymiş bir çocukla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı