KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den Bayram Mesajı: "Güzel Yarınların Temellerini Hep Birlikte Atacağız"

19.09.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Gül mesajında bayramın, ruhuna uygun biçimde huzur, barış ve kardeşlik içinde geçmesi dileğini ileterek, böyle zamanlarda dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğunu ve bireysel sevinçlerin ortak mutluluğa dönüştüğünü, dolayısıyla da daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, 70 milyonun kardeşçe yaşadığı, sevinçte, tasada ortak refleks gösteren güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, farklılıkların ve kültürel çeşitliliğin ortak mirasımızı oluşturan zenginliğimiz olduğunu ifade etti.

Mesajında, "Güzel yarınların temellerini hep birlikte atacağız. Ayrılığı değil, birliği ve sevgiyi yaşatacağız. Toplumumuzu kuşatan ortak değerlerimize sahip çıkacağız. Bayramlar bu duyguları hep pekiştirmiştir. Bayramlar aynı zamanda bir renk, bir sevinç, bir coşku ve daima bir umut olmuştur" diyen Cumhurbaşkanı Gül, ülkenin geleceği için, daha güzel günler için herkesin birbirini anlamaya çalışması ve birbirini anlamak için de önce dinlemesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, farklı görüşlere hoşgörüyle yaklaşma ve herkesin düşüncesini ifade etmesine saygı duyma gerekliliğinin önemini vurgulayarak, fikirlerin samimi bir şekilde tartışılmasının ve paylaşılmasının açık toplum olmanın en önemli gereklerinden olduğunu belirtti.

Büyük bir dinamizm yakalayan ülkemizin, istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, dünyada sözü dinlenen, uluslararası sorunlarda arabuluculuğuna ve desteğine ihtiyaç duyulan güçlü bir ülke profili çizerken, içeride de tüm kurumlarının ve toplumun tüm kesimlerinin katkısıyla bu istikrarını sürdürmesinin hayati önem taşıdığını, ülkemizin bu güçlü konumunun farkına vararak, büyük düşünerek potansiyelinin iyi kullanması gerektiğini bildirdi.

Demokrasisini olgunlaştıran, insan hak ve özgürlüklerinde ciddi adımlar atan, ekonomisini güçlendiren Türkiye'nin geleceğe güvenle baktığını, bin yıldır barış içinde yaşayan milletimizin birlikteliğine bundan sonra da kimsenin zarar veremeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle tamamladı: "Memleketimizin kıymetini bilelim. Bugüne kadar itinayla koruduğumuz kardeşlik bağlarımıza zarar verecek, sorumsuz söylem, eylem ve davranışlardan kaçınalım. Ayrılık yaratarak aramıza nifak tohumları sokmak isteyenlere hep birlikte karşı çıkalım. Türkiye'nin yarınlarının aydınlık olduğuna yürekten inanıyorum."

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı