KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den Kurban Bayramı Mesajı

26.11.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Gül mesajında, bayramın mutluluk ve iyilikler getirmesi dileğini ifade ederek, Türk milletinin önemli hasletlerinden birisinin de bayramlara verdiği önem olduğunu, bayramların tarih boyunca milletçe coşkuyla kutlandığını aktardı. Cumhurbaşkanı Gül, bu bayramın da millet olarak coşkuyla, sevinçle kutlanacağına, acıların, sevinçlerin ve mutlulukların paylaşılacağına inandığını aktardı.

"Görevimiz, Bu Topraklarda Yaşayan Herkesi Mutlu Kılmaktır"

Cumhurbaşkanı Gül, Türk milletinin büyük millet, Türkiye'nin 72 milyon nüfusu olan büyük bir ülke olduğunu, bu büyüklüğün içerisinde doğal olarak farklılıklar olduğunu ve bunun da ülkemizin zenginliği olduğunu vurgulayarak, "Bunu şunun için söylüyorum, bugünlerde birçok şeyi tartışıyoruz, bu tartışmaların sağlıklı yapılabilmesi ve neticede birliğimizi, bütünlüğümüzü güçlendirebilmesi için her şeyi doğru istikamette götürmemiz gerektiğine inanıyorum. Şunu unutmayalım ki atalarımız, bu aziz vatanı bize emanet ederken çok büyük zorluklar çekmiştir. Şimdi bizim de görevimiz, ülkemizi güçlü yapmak. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi mutlu kılmaktır" dedi.

Türkiye'nin, bir taraftan millî, dinî değerleri ve kültürünü, diğer taraftan da gelişmiş demokrasilerin evrensel değerlerini birleştirerek yoluna devam edeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, bunu yaparken bütünleştirici olunması gerektiğine vurgu yaptı.

"Daha Çok Çalışarak Çocuklarımıza Daha Güzel Günler Emanet Edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Gül mesajında, bütün dünya milletlerinin Türkiye'yi büyük bir ibretle ve hayranlıkla takip ettiklerini ifade ederek, "İnanıyorum ki önümüzdeki günler çok daha iyi olacaktır. Şüphesiz ki sıkıntılarımız vardır. Sıkıntıları olmayan hiçbir ülke yoktur. Ama bu sıkıntıları aşabilmek de bizim elimizdedir. Onun için daha çok çalışacağız, daha çok gayret sarf edeceğiz ve daha güzel günleri çocuklarımıza emanet edeceğiz" dedi.

Kurban bayramı vesilesiyle yapılacak ziyaretlerde, sevgi ve muhabbetin yayılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, bayram günlerinde şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmamak gerektiğine de dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşları yapacakları seyahatlerde trafik kurallarına uymaları konusunda uyararak, şöyle seslendi: "Biraz yavaş gidelim, biraz gecikelim. Ama işlerimiz güç olmasın ve bayram günlerini acıya çevirmeyelim."

Mesajının sonunda Cumhurbaşkanı Gül, bütün vatandaşların bayramlarını ayrı ayrı tebrik ettiğini ve bayramın halkımız, milletimiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesi dileğini yineledi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı