KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den Bayramda Birlik, Beraberlik, Saygı ve Demokrasi Mesajı

08.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Gül, bayramın, birbirimizi daha iyi anlayabilmek, hoşgörü, sevgi ve saygı ortamını güçlendirmek için vesile sayılması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Gül mesajında, bütün vatandaşların bayramını tebrik ederek, birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olan bayramların, kaynaşmanın en yoğun yaşandığı, kardeşliğin canlandığı, sevinç ve kederlerin paylaşıldığı günler olduğuna işaret etti.

Bayramlarda dargınlıkların, küskünlüklerin unutulup, tartışmaların, kavgaların, kısacası bütün olumsuzlukların bir tarafa bırakıldığı ve tüm toplum katmanlarında sıcak bir sevgi ve saygı ortamı oluştuğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü; “Toplum hayatında, esasen bu kutsal günlerin bir kez daha hatırlattığı gibi, kavga, öfke, nefret yerine, paylaşım, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi duygularını koyabilmeliyiz. Onun için bayram günlerinin ve birbirimizin kıymetini iyi bilelim. Bu günleri, olumsuzlukları sonlandırmak için bir fırsata çevirelim. Birbirimizi daha iyi anlayabilmek, hoşgörü, sevgi ve saygı ortamını güçlendirmek için vesile sayalım. Kendimizi karşımızdakinin yerine koymayı, onu anlamayı, görüşlerimiz farklı da olsa düşüncelere, inançlara ve değerlere saygı göstermeyi ve böylelikle toplumsal barışı güçlendirmeyi bir hayat felsefesi olarak benimsemeliyiz. Bunu başardığımız ölçüde birbirimizi kırmadan, incitmeden daha güzel bir geleceğe yürüyebiliriz. Şunu bir kez daha bütün vatandaşlarıma vurgulamak isterim ki: Bu ülkede yaşayan bütün insanlar, eşittir. Hiç kimse bir diğerinden üstün ve önemli değildir. Hiç kimse düşüncesinden, inancından, kökeninden dolayı bir başkasını dışlayamaz.”

Mesajında Cumhurbaşkanı Gül, sorunların karşılıklı anlayışla, uzlaşmayla, birbirini dinleyerek, ortak akılla, sağduyu içinde hareket ederek çözebileceğini vurgulayarak, “Sorunları demokratik yöntemlerle çözmek yerine, görmezden gelmek veya siyasi kaygılarla kullanma eğilimine girmenin yanlış olduğunu bir kez daha açık yüreklilikle sizlere hatırlatmak isterim. Bu durum maalesef enerjisini heba eden bir Türkiye görüntüsü ortaya çıkarmaktadır. Diyalog kültürünün geliştirilmesinin, kırıcı sözlerden kaçınılmasının önemini bu vesileyle bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum. Yapay, anlamsız, faydasız tartışmalarla ve söylemlerle geleceğimizi heba etmemeliyiz. Bu düşüncelerle, yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün vatandaşlarımın, Türk ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Ve bu mübarek günlerin, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini Allah'tan temenni ediyorum” dedi.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı