KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

MGK'dan "Terörle Mücadelede Kararlılık, Demokrasi ve Hukuk" Vurgusu

28.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
MGK'dan "Terörle Mücadelede Kararlılık, Demokrasi ve Hukuk" Vurgusu

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında "terörün tasfiyesine yönelik mücadeleye devam edileceği" kararı ile birlikte demokrasi ve hukuk ilkeleri vurgulandı.

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen 2009 yılının son toplantısının ardından MGK Genel Sekreterliği tarafından yayımlanan bildiride, ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin kapsamlı bir değerlendirilmesinin yapıldığı, ülkenin bütünlüğünü, milletin birliğini ve huzurunu hedef alan terörün ve beslendiği ortamın tasfiyesine yönelik mücadeleye kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

Vatandaşların Sağduyusu ve Kardeşlik Olgusu

MGK bildirisinde, "Ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliği ve huzurunu hedef alan terörün ve beslendiği ortamın tasfiyesine yönelik mücadeleye azim ve kararlılıkla devam edileceği vurgulanmıştır. Çağdaş demokrasi ve hukuk ilkeleri çerçevesinde vatandaşlarımızın, her zaman olduğu gibi sağduyulu davranacağına ve kardeşlik olgusunu zedeleyecek davranışlardan kaçınacağına duyulan güven bir defa daha teyit edilmiştir" denildi.

Irak ve Kıbrıs

Irak'ta 7 Mart 2010'da yapılması beklenen parlamento seçimleri ışığında bu ülkede yaşanan gelişmeler, terörle mücadeleye ilişkin üçlü işbirliği sürecinin seyri ve Irak ile ilgili gelişmelerin ele alındığı toplantıda, Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümüne ilişkin BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonu temelinde Ada'da iki taraf arasında devam eden müzakere sürecinin ayrıntılarıyla gözden geçirildiği kaydedildi.

AB Süreci

Bildiride ayrıca, Ekim 2005'te başlayan Avrupa Birliği üyelik müzakerelerindeki ve reform sürecimizdeki mevcut durumun, son gelişmeler ışığında ele alındığı, Lizbon Antlaşması sonrası Avrupa Birliği kurumlarındaki yeni yapılanmalar ve Aralık 2009 Zirvesi sonuçlarının tüm yönleriyle değerlendirildiği de kaydedildi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı