KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

MGK Toplantısı Sona Erdi

30.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Millî Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi.

MGK Genel Sekreterliği'nin toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, ülke güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmelerin kapsamlı bir değerlendirmesinin yapıldığı, ülke bütünlüğü ve milletin birliğini ve huzurunu bozmaya yönelik her türlü faaliyete karşı yürütülen mücadelenin, halkın güven ve desteği ile sürdürüleceği belirtilerek, bu konuyla ilgili çalışmaların gözden geçirildiği kaydedildi.

Toplantıda, devletin kurumlarını yıpratmaya yönelik beyan ve yayınlara ilişkin tepki ve düşüncelerin de dile getirildiğinin ifade edildiği açıklamada, bu tür faaliyetlerin ülkeye bir fayda sağlamayacağının teyit edildiği bildirildi.

MGK toplantısı sonunda yapılan yazılı açıklamada ayrıca, Kıbrıs sorununun adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulmasının önemi ve Türkiye'nin, BM Genel Sekreteri'nin iyi niyet misyonu çerçevesinde yürütülmekte olan kapsamlı çözüm müzakerelerine verdiği destek ile terörle mücadele boyutu dahil olmak üzere Türkiye-Irak ilişkilerindeki son gelişmelerin de geniş olarak ele alındığı duyuruldu.

 

             

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı