KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

MGK'dan İçişleri Bakanlığı'nın Çalışmalarına Devam Tavsiyesi

20.08.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
MGK'dan İçişleri Bakanlığı'nın Çalışmalarına Devam Tavsiyesi

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanan Millî Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

MGK Genel Sekreterliği'nce toplantının ardından yayımlanan bildiride, Türkiye'nin güvenliğini yakından ilgilendiren önemli iç ve dış gelişmelerin gözden geçirildiği, kurulun önceki toplantılarında yapılan değerlendirmelerin de ışığında, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü pekiştirmek, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak üzere, İçişleri Bakanlığı eşgüdümünde yapılan çalışmalar hakkında kurula bilgi sunulduğu ve çalışmaların devamının tavsiye edildiği kaydedildi.

Üçlü Mekanizma Gözden Geçirildi

Bildiride ayrıca, son gelişmeler ışığında, Irak'taki durumun değerlendirildiği, Türkiye-Irak-ABD arasında oluşturulan üçlü mekanizma sürecindeki gelişmelerin gözden geçirildiği belirtildi.

Ar-Ge Projeleri Arttırılacak

Bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında Türkiye ve dünyadaki gelişmelerin de ele alındığı bildirilen toplantıda, katma değer sağlayan Ar-Ge projelerinin artırılarak sürdürülmesinin önemi de vurgulandı.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonunda kurul üyeleri, 30 Ağustos`tan itibaren emekliye ayrılacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'na, hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı