KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

MGK`dan Terörle Mücadelede Kararlılık Vurgusu

20.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen MGK toplantısında Türkiye'yi ilgilendiren iç ve dış gelişmeler ele alındı. Toplantıya, Ağustos ayında göreve başlayan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın ilk kez katıldı.

 

             

 

Irak-Kafkaslar-Afganistan

MGK Genel Sekreterliği tarafından toplantının ardından yayımlanan bildiride, ülke güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmelerin çok yönlü olarak değerlendirildiği, ayrıca Irak'ın kuzeyinden ülkemize yönelik terör tehdidinin ve saldırıların bertaraf edilmesini amaçlayan 5 Ekim 2009 tarihli TBMM kararının, terörizmle mücadelenin önemli bir unsurunu teşkil ettiği belirtilerek, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Bildiride, Irak ve Güney Kafkasya'daki gelişmeler ile bu gelişmelerin bölgesel ve küresel ölçekte yaratabileceği sonuçların değerlendirildiği kaydedildi.

Afganistan'da son dönemde meydana gelen gelişmelerin de ele alındığı ifade edilen bildiride, ülkemizin Ege ve Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatlerine ilişkin hususların gözden geçirildiği de belirtildi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı