KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Millî Güvenlik Kurulu Çankaya Köşkü`nde Toplandı

21.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Millî Güvenlik Kurulu Ekim ayı olağan toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi.

MGK Genel Sekreterliğinin açıklamasında, toplantıda ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin ele alındığı, terörle mücadelede koordinasyonu güçlendirmek üzere yeni bir kurumsal yapılanmaya gidilmesinin benimsendiği belirtildi.

Bildiride, Irak tarafıyla yapılan son temasların kapsamlı olarak ele alındığı, Güney Kafkasya Bölgesi'ndeki gelişmelerin ve küresel ölçekte yaratabileceği sonuçların üzerinde durulduğu ifade edildi.

Ülkemizin, 2009–2010 dönemi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmesinin, bölgesel ve uluslararası barış, istikrar, güvenlik ve refahın tesisi yolundaki çabalarına yeni bir ivme kazandıracağı vurgulandı.

Millî Güvenlik Kurulu toplantısına Orgeneral İlker Başbuğ Genelkurmay Başkanı, Orgeneral Işık Koşaner Kara Kuvvetleri Komutanı olarak ilk kez katıldı. Toplantıda Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık da kurul üyesi olarak ilk defa yer aldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı