KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Millî Güvenlik Kurulu İstanbul'da Toplandı

21.08.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Millî Güvenlik Kurulu İstanbul'da Toplandı


Millî Güvenlik Kurulu Ağustos ayı olağan toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün başkanlığında İstanbul'da, Harp Akademileri Komutanlığı'nda gerçekleştirildi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, ülke genelindeki asayiş ve güvenlik durumunun ele alındığı, terörle mücadelenin bütün unsurlarıyla sürdürülmesi yönündeki kararlılığın ifade edildiği vurgulandı.

Bildiride, Gürcistan'ın Güney Osetya Bölgesi'nde başlayan ve Rusya Federasyonu'nun müdahalesiyle birlikte geniş çaplı silâhlı çatışmaya dönüşen gelişmelerin ayrıntılı biçimde değerlendirildiği belirtilerek, Türkiye'nin Güney Kafkasya'daki ihtilafların ilgili ülkelerin toprak bütünlükleri temelinde barışçı yöntemlerle çözülmesi gerektiğini savunduğuna dikkat çekildi. Ayrıca bu anlayıştan hareketle, söz konusu ihtilafların çözümüne katkıda bulunulmasına devam edilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

Kıbrıs sorunu ve Irak ile ilişkilerin de geniş biçimde ele alındığı MGK toplantısında, emekliye ayrılacak olan Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'a Kurul Üyeleri'nin teşekkürlerini ilettikleri aktarıldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı