KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Çin Halk Cumhuriyeti'nde Türk İş Adamlarını Görmekten Çok Memnunum"

28.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül, Shenzhen şehrinde, Çin'de bulunan vatandaşlarımızı kabul etti ve onlarla bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türk vatandaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, Guangzhou şehrinde konsolosluk açılacağını ve THY'nin Shenzhen'e 200 kilometre mesafedeki Guangzhou'ya her gün sefer yapması talebinin Çin tarafından olumlu karşılandığını söyledi.

Shenzhen'de son 15-20 yılda meydana gelen değişikliklerin, Çin'deki kalkınmanın en güzel örneği olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, kısa süre içinde dünyanın en büyük ekonomisi olması beklenen ve teknoloji merkezi haline gelen Çin'de, Türk iş adamlarını görmekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çin'de yaşayan Türk vatandaşlarına "Burada mutlu olun, buranın imkânlarından en iyi şekilde yararlanın" tavsiyesinde bulunarak, devlet olarak her zaman dünyanın her yerindeki Türk vatandaşlarının yanında olduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Komünist Partisi Shenzen Genel Sekreteri Lin Yupu'nun onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Shenzhen'de bulunan bir telekomünikasyon şirketine giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve laboratuvarda incelemelerde bulundu. 3G teknolojisi hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile cep telefonundan 3G teknolojisiyle görüntülü görüşme yaptı.

Shenzen'deki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül Urumçi şehrine geçti.

 

             

             

             

     

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı