KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Çin Halk Cumhuriyeti'nde

24.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Hu Jintao’nun davetlisi olarak resmî bir ziyaret için Pekin’de.

Cumhurbaşkanı Gül’ü, Pekin Başkent Uluslararası Havalimanı’nda Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhai Jun, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng ve Türkiye`nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli karşıladı.

Temasları çerçevesinde heyette yer alan işadamları ile sohbet toplantısı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra TRT Türk Pekin Bürosu’nu ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı açıklamada, ekonomik potansiyel açısından Türkiye’nin Çin’i, Çin’in de Türkiye’yi henüz keşfetmediğini ifade ederek, ziyaretinin ağırlık noktasının iki ülke ekonomik ilişkilerine ivme kazandırmak olduğunu belirtti.

Çin Halk Cumhuriyeti ziyaretinin siyasi bölümünün önemine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, dünya siyasetinde Çin’in rolünün belirgin hale gelmeye başladığını ifade ederek, dünyanın en büyük nüfusuna sahip ve dünyanın en büyük ekonomisi haline gelmek üzere olan Çin ile siyasi istişarelere de önem verdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Pekin Büyükelçisi Esenli’nin büyükelçilikte onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı