KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye Arnavutluk'un NATO ve AB Üyeliğini Destekliyor"

26.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi onuruna Çankaya Köşkü`nde resmî bir akşam yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, yemekte yaptığı konuşmada, Arnavutluk ile Türkiye arasında bir gönül bağı bulunduğunu belirterek, bu bağın etkilerinin ve izlerinin, paylaşılan kelimelerde, tarih ve kültür eserlerinde, mutfağımızda, edebiyatımızda, müziğimizde, her alanda görüldüğünü kaydetti.

"Atatürk'ün 1934`teki İyi Niyet Temennileri Büyük Ölçüde Gerçekleşti"

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün, dönemin Arnavutluk Kralı Ahmet Zogu'ya 1934 yılında gönderdiği mesajdaki iyi niyet temennilerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, bunların büyük ölçüde gerçekleştiğini görmenin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

İki ülke arasındaki mükemmel siyasi ilişkilerin ekonomik ve ticarî iş birliğine yansıdığını da vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, mevcut iş birliği imkânlarından bundan sonra daha geniş şekilde yararlanılması gerektiğine olan inancını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Balkanlarda önemli konuma sahip ve bölgesinin istikrarına katkıda bulunan bir ülke olarak Arnavutluk'un, NATO ve AB üyeliğini desteklediğini yineledi.

"Balkanlar, Uzlaşma Konusunda Öncülük Etmeli"

Balkanlarda istikrar ve barışa; demokrasi, insan hakları, karşılıklı anlayış ve hoşgörü gibi müşterek değerlerimizi el birliğiyle güçlendirerek ulaşılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Balkanların kültürler ve dinler arasındaki diyaloğa ve uyuma örnek olacak şekilde bir uzlaşma sergilemesi, bu konuda dünyanın diğer bölgelerine de öncülük etmesini temenni etti.

Türkiye'nin, tüm enerjisini, imkânlarını ve yeteneklerini; bölgesinde ve dünyada istikrar, huzur, barış ve refahın temin edilmesi ve kuvvetlendirilmesi hedefine vakfettiğini de hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin bu yöndeki çabalarına geçmişte olduğu gibi gelecekte de, azami ölçüde önem ve öncelik vereceğini vurguladı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı