KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Arnavutluk ve Karadağ'a Dostluk Bağlarını Pekiştirme Ziyareti

10.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Arnavutluk ve Karadağ'a Dostluk Bağlarını Pekiştirme Ziyareti

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi'nin davetlisi olarak resmî ziyarette bulunmak üzere Arnavutluk'a gitti.

Karadağ'ı Ziyaret Edecek İlk Türk Cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Gül, Arnavutluk temaslarının ardından Karadağ'a geçecek. Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic'in davetlisi olarak gerçekleşecek resmî ziyaretin en önemli özelliği ise Cumhurbaşkanı Gül'ün Karadağ'ı ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olması.

Cumhurbaşkanı Gül, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, gerek Arnavutluk gerekse Karadağ'daki temaslarında, ülkeler arasında mevcut olan ikili ilişkileri tüm yönleriyle değerlendirme, ilave iş birliği imkânlarını gözden geçirme ve bölgesel meselelere dair fikir teatisinde bulunulacağının altını çizdi.

Her iki Balkan ülkesiyle mevcut tarihî dostluk ve iş birliğini, ittifak ilişkileri ile taçlandırmanın sevinç verici olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Karadağ'ı ziyaret edecek ilk Türk Cumhurbaşkanı olmaktan da ayrıca memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Arnavutluk'un Avrupa-Atlantik Kurumlarına Entegrasyonuna Destek

Arnavutluk'un Avrupa-Atlantik kurumlarına entegrasyonuna Türkiye'nin desteğinin süreceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Karadağ'ın NATO Üyelik Eylem Planı'na dâhil edilmesini de memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Balkanlarda Sürdürülebilir Barış

Arnavutluk ve Karadağ'daki temasları sırasında, Balkanlarda sürdürülebilir barış, istikrar ve refahın sağlanmasına ilişkin görüşlerin paylaşılacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci (GDAÜ) Dönem Başkanlığı'na ilişkin iş birliği imkânlarının da ele alınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Arnavutluk ve Karadağ ziyaretinin ortak tarih ve kültürden güç alan dostluk bağlarının pekiştirilmesine ve ülkelerin her alanda birbirine vermekte olduğu desteğin bir kez daha en üst düzeyde vurgulanmasına vesile olacağına inandığını kaydetti.

Tiran'da Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin Açılışı

Türk kültür ve dilini tanıtmak amacıyla Tiran'da faaliyet gösterecek olan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin açılışını da yapacak olan Cumhurbaşkanı Gül, her iki ülkede düzenlenecek iş forumu toplantılarına da katılacak. Cumhurbaşkanı Gül, bu toplantılarda iş çevrelerinin birbirlerini daha yakından tanıma, doğrudan bağlantıya geçme ve müşahhas projeleri yerinde değerlendirme imkânlarına sahip olacaklarını söyledi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı