KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi'nin Türkiye Ziyareti

26.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuğu olarak Türkiye'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Arnavutluk Cumhurbaşkanını Çankaya Köşkü'nde resmî törenle karşıladı. İki ülke millî marşlarının dinlenmesinin ardından baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Gül ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi daha sonra ekonomik, ticarî ve kültürel ilişkiler ile bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığı heyetler arası görüşmelere başkanlık ettiler.

 

 

Arnavutluk Halkına Her Alanda Destek

Cumhurbaşkanı Gül, görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, geçmişten bugüne taşınan yakın akrabalık ve kültür bağlarının, ilişkilerimizi zenginleştiren unsurların başında geldiğini vurguladı.

Balkan coğrafyasının ve özellikle Arnavutluk'un dış politikamızdaki önemli ve öncelikli konumuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, Arnavutluk'a, Arnavut halkına her alanda verdiği desteğin önümüzdeki dönemde de süreceğini belirtti.

Arnavut İş Adamlarına Çağrı

İki ülke arasında ekonomik ve ticarî ilişkilerde son dönemlerde alınan mesafeye dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Arnavut iş adamlarını da Türkiye'de faaliyet göstermeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Gül, Balkanlar'da kilit öneme sahip olan Arnavutluk'un dengeli politikalarının bölgeye istikrar taşıdığını belirterek, bir Balkan ülkesi olarak Türkiye'nin de Balkanların istikrarına, güvenine, refahına verdiği önemi anımsattı.

Arnavutluk'un NATO Üyeliği

Türkiye'nin bu anlayışla önümüzdeki dönemde de Arnavutluk'un NATO'ya üyelik hedefine destek vermeyi sürdüreceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, "Kuzey Atlantik Antlaşmasına Arnavutluk Cumhuriyetinin Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun"u onayladığını da duyurdu.

Cumhurbaşkanı Gül, diğer üye ülkelerin de 2009'da yapılacak zirveye kadar üzerlerine düşen görevleri tamamlamasını ve zirveye Arnavutluk'un tam üye olarak katılmasını diledi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı