KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Türkiye-Arnavutluk İş Forumu Toplantısı

11.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türkiye-Arnavutluk İş Forumu Toplantısı

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tiran'daki resmî temasları çerçevesinde Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi ile birlikte Türkiye-Arnavutluk İş Forumu toplantısına katıldı.

 

             

         

 

"Arnavutluk: Balkanlardaki En Stratejik Ortak"

Toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Arnavutluk'un geçmişteki güçlü ilişkileri sayesinde bugün sağlam bir dostluğa sahip olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Balkanlar'daki en stratejik ortağının Arnavutluk olduğunu belirterek, iş birliği yapılabilecek sektörleri denizcilik, enerji, madencilik, bankacılık, balıkçılık ve ulaştırma olarak sıraladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Arnavutluk yönetiminin yabancı yatırımları çekmek konusunda teşvik edici tutumundan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, beraberinde gelen iş adamlarının Arnavutluk'ta iş yapmak için çok arzulu olduğunu belirtti.

Komünist yönetim döneminde Arnavutluk'un uzun yıllar dünyadan tecrit edildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, ülkenin demokrasiye geçtikten sonra 20 yıl içinde gösterdiği gelişmenin takdire şayan olduğunu söyledi.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı: "Türkiye - Arnavutluk İlişkileri Mükemmel"

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi ise konuşmasında, Türkiye-Arnavutluk ilişkilerini "mükemmel" olarak niteledi ve Arnavutluk'un komünist rejim döneminde de Türkiye ile dostluk ilişkisi içinde olduğunu, demokrasinin yerleşmesinden sonra Ankara ile ilişkilerin büyük bir hızla geliştiğini dile getirdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı